Две спасителни операции се извършват днес в Гърция, след като

...
Две спасителни операции се извършват днес в Гърция, след като
Коментари Харесай

Тревога в Егейско море! Две спасителни операции се провеждат в бурните води край Гърция

Две избавителни интервенции се правят през днешния ден в Гърция, откакто лодки, пренасящи десетки мигранти, потънаха в бурното море, заяви гръцката брегова защита, представена от Агенция Франс Прес.

Около 60 души са изчезнали покрай остров Евбея в Егейско море, на към 80 км северозападно от Атина, заяви говорителка на бреговата защита. Лодката им потъна в региона, в който духат ветрове със скорост над 60 км/ч.

Един от нашите дълбоководни патрули избави девет мъже, които споделиха, че на борда на тяхната лодка е имало евентуално 68 души, сподели тя за Агенция Франс Прес.

Подобна интервенция беше осъществена и покрай остров Самос, също в Егейско море, за разкриване на осем души, от през вчерашния ден считани за изчезнали.

Четирима оживели споделиха през вчерашния ден, че борда на тяхната лодка, която се преобърнала, имало 12 души.

Тази година в Гърция се следи нарастване на броя на идващите мигранти и бежанци, множеството от които отплават от околните турски крайбрежия в опит да избягат от войните и бедността към Европа.

Корабокрушенията, постоянно с съдбовен излаз, са доста чести в тази област.

Най-малко 30 души починаха през октомври при два случая с лодки на мигранти в Егейско море.

През първите осем месеца на годината гръцката брегова защита заяви за спасяването на към 1500 души, до момента в който броят им предходната година е бил по-малък от 600.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР