Две следи от древни човешки отпечатъци, оставени от хора, прехождащи

...
Две следи от древни човешки отпечатъци, оставени от хора, прехождащи
Коментари Харесай

Учените откриват отпечатъци от човешки стъпки на 90 000 години, сред най-старите откривани някога

Две следи от антични човешки отпечатъци, оставени от хора, прехождащи през марокански плаж преди 90 000 години, бяха открити непокътнати от археолозите, които споделят, че съставляват част от най-старите човешки отпечатъци, открити в миналото.

Изследователи откриха 85 човешки отпечатъка, щамповани в пясъка, до момента в който изучаваха камъни покрай северния завършек на Северна Африка през 2022 година, съгласно изследване, оповестено в Scientific Reports този януари.

Добре непокътнатите фосилизирани отпечатъци, единственото известно място на човешка пътека от този тип в Северна Африка и Южното Средиземноморие, са оставени от група от най-малко петима ранни модерни хора.

Те са и най-старите отпечатъци, приписвани на хора, които в миналото са били откривани в района, пишат учените в публикацията.

„ Между приливите и отливите споделих на екипа си, че би трябвало да отидем на север, с цел да проучим различен плаж “, сподели водещият създател на проучването Мунсеф Седрати пред Live Science. „ Бяхме сюрпризирани да от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР