Две сестри от Благоевград - Йоана и Илона се грижат

...
Две сестри от Благоевград - Йоана и Илона се грижат
Коментари Харесай

Благородна кауза: Близначки от Благоевград помагат на бездомни кучета

Две сестри от Благоевград - Йоана и Илона се грижат за домашни любимци, а със събраните средства желаят да оказват помощ на безстопанствените животни в града. Чрез обществените мрежи те съумяват да разпространяват своята концепция и да доближат до повече хора. Йоана и Илона от години вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на бездомните животни. Това лято те се впускат в нова идея. Предлагат разходка на кучета, а също по този начин хранене и предоставяне на медикаменти, в комфортно за стопаните време и против възнаграждение. А къде ще отидат парите?

" Средствата, които ще съберем, ще бъдат употребявани за бездомните животни за лекуване за кастрация и за всичко належащо ", споделя Йоана пред Българска национална телевизия.

Още в ученическите години двете близначки стартират да приютяват изоставени кучета и котки, нуждаещи се от храна и от обич. Но грижите се оказват прекомерно скъпи.

" Вече като пораснахме малко сме попадали на по-тежки случаи, да вземем за пример на блъснати животни, а които нали сами няма по какъв начин да се оправят и сме ги водили по клиники, лекували сме ги. Обаче пък средствата не доближават, тъй като въпреки всичко клиниките са скъпи, не е гратис лечението за бездомни животни ", добави Йоана.

От услугата се възползват от ден на ден хора, на които им се постанова да пътуват отвън града през почивните дни, само че няма кой да се грижи за домашните любимци.За услугите, които оферират, двете девойките не са определили съответна цена. Със събраните средства те ще продължат да се грижат за безстопанствените животни и да им обезпечат по-добър живот.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР