Две седмици след терористичната атака на Хамас на 7 октомври

...
Две седмици след терористичната атака на Хамас на 7 октомври
Коментари Харесай

Израелски командир: В една от къщите намерихме завързани баща и майка с липсващи части от тялото

Две седмици след терористичната офанзива на Хамас на 7 октомври израелските войски ускоряват наличието си в южната част на страната. Една от базите на резервистите се намира в покрайнините на кибуца Беери, един от най-силно засегнатите от нападенията на ислямистите. Районът към момента се смята за рисков.
В първата къща, в която влязохме, видяхме двойка, татко и майка, с вързани ръце на гърба, измъчвани и с изчезнали елементи от телата. А от другата страна две деца, момче и момиче на 6 и 7 години, в същото състояние, измъчвани в средата на масата, където терористите са седяли и ядяли.
Йоси Ландау – боен пълководец от южен Израел

Рами Голд дава отговор за сигурността в Беери. Заедно с други поданици, той пази кибуца с пушки в продължение на 12 часа, преди да дойдат израелските сили за защита.
Сега ги погребваме във краткотрайно гробище в близкия кибуц. Защото не можем да погребваме тук.
Рами Голд – гражданин на Беери

25 % от къщите в ударените кибуци в никакъв случай няма да бъдат възобновени. Вероятно ще отнеме време преди оживелите да се върнат вкъщи. Повече от 100 цивилни поданици на Беери са отвлечени или изчезнали.

„ Няма да можем да останем дълго тук, към момента чуваме детонации към нас. Но гледката на тези опустошени къщи и персонални движимости, зарязани в руините, е потискаща. Израелски избавителни служби ни споделиха, че не престават да намират тела ден след ден и имат вяра, че към момента имат работа в тази област “, предава кореспондентът на Euronews Валери Гориа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР