Две седмици след пожара в западногерманския град Золинген, при който

...
Две седмици след пожара в западногерманския град Золинген, при който
Коментари Харесай

Има задържан за пожара в Золинген, при който загина българско семейство

Две седмици след пожара в западногерманския град Золинген, при който почина четиричленно семейство от България, полицията е задържала причинителя. На конференция на прокуратурата във Вупертал през днешния ден бяха дадени детайлности за възможни претекстове, съобщи Българска национална телевизия.

Спор със собственичката на постройката и неплатени наеми - това към този момент е най-вероятната причина за палежа на жилищна постройка в Золинген, в която изгоря българско четиричленно семейство. Задържан е 39-годишен мъж, който преди е живеел в същата постройка, разгласи на конференция през днешния ден прокурор Хериберт Кауне-Гебхард.

" Досега можеше да се откри, че до 2022 година упрекнатият е живял в подпалената постройка, само че собственичката е прекратила контракта и той е трябвало да напусне жилището си ", съобщи прокурорът.

Мъжът е бил сниман от няколко видеокамери за наблюдаване в покрайнината. Срещу него към този момент е имало издадена заповед за обиск на жилището му, когато този понеделник той прави второ закононарушение. При спор със собствен прочут за договорка с опиати той се опитал да го убие с мачете.

Обвиненият през вчерашния ден бе изправен пред съд, който да реши дали съмненията са задоволителни за ареста му. Съдът постанови прелиминарен арест през вчерашния ден, на 9 април. Той е прочут на полицията и с други, само че по-малки закононарушения, добавя обвинителят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР