Две седмици след първия тур - в Турция решават кой

...
Две седмици след първия тур - в Турция решават кой
Коментари Харесай

Балотаж за президент в Турция: Реджеп Ердоган и Кемал Калъчдароглу отново се изправят един срещу друг

Две седмици след първия тур - в Турция вземат решение кой ще бъде идващият президент на страната. Настоящият - Реджеп Ердоган, е любимец, само че от опозицията имат вяра, че техният претендент - Кемал Калъчдароглу, ще постави завършек на ерата на Ердоган. Дни преди вота Калъчдароглу упрекна държавното управление, че му е попречило да контактува с медиите и го е сложило " в тотално затъмнение ".От " Репортери без граници " сигнализираха, че в интервала от 1 април до 1 май Ердоган е получил тъкмо 60 пъти повече отразяване от публичната телевизия. Неговото ефирно време е 32 часа, до момента в който това на Калъчдароглу е едвам 32 минути. 
Питам Ви, господин Ердоган, трябваше ли да не вземам участие в изборите? Това ли желаете в Турция - да не могат да се организират избори? Този човек е страхливец. Държавата се разпада поради един страхливец. Изборите стават невъзможни.
Кемал Калъчдароглу, претендент за президент на Турция

Веднага след първия тур Ердоган съобщи, че ще завоюва балотажа.
Силно имаме вяра, че ще продължим да служим на нацията и през идващите 5 години.
Реджеп Ердоган, претендент за президент на Турция

На изборите преди две седмици Ердоган получи 49,5% от гласовете, а разликата му по отношение на Калъчдароглу беше по-малко от 5 на 100. Синан Оган, който остана трети в конкуренцията, прикани гласоподавателите си да поддържат Ердоган на днешния избор. Право на глас имат над 64 млн. души. Заедно с първия тур на 14 май се организираха и парламентарни избори, които Партията на справедливостта и развиването на Ердоган завоюва. Републиканската национална партия на Калъчдароглу зае втората позиция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР