Две седмици след обявяването на Спайк за най-старото живо куче

...
Две седмици след обявяването на Спайк за най-старото живо куче
Коментари Харесай

Това е Боби, на 30 - най-старото куче в света

Две седмици след оповестяването на Спайк за най-старото живо куче в света, Световните върхове на Гинес получиха доказателства за по-старо куче, оповестява формалният уебсайт на Световните върхове на Гинес.

Всъщност, Боби, роден на 11 май 1992 година, не е просто най-старото живо куче, а и най -старото куче в миналото.

Боби е на 30 години и 266 дни към 1 февруари 2023 година Той е живял целия си живот със семейство Коста в провинциалното село Конкейрос, в Лейрия, Португалия.
Боби е породист Rafeiro do Alentejo - порода надзирател на добитък със междинна дълготрайност на живота 12-14 години.

През 1992 година Боби е регистриран в Servico Medico-Veterinario do Municipio de Leiria (Ветеринарна здравна работа на Община Лейрия), които са удостоверили датата на раждане на Боби.

Възрастта му също е доказана от SIAC - база данни за домашни любимци, позволена от португалското държавно управление и ръководена от SNMV (Национален съюз на ветеринарите). Сайтът споделя и за невероятната история на Боби.

Той е роден като едно от четирите мъжки дребни, в стопанска сграда, където семейство Коста складира дърва. „ Бях на осем години “, сподели Леонел Коста, в този момент на 38. „ Баща ми беше ловджия и постоянно имахме доста кучета. “

Поради броя на животните, които към този момент имат, бащата на Леонел взема решение, че не могат да задържат новородените кученца.

„ За страдание, по това време се смяташе за обикновено от по-възрастните хора, които не можеха да имат повече животни вкъщи, да погребват животните в дупка, с цел да не оцелеят “, изясни Леонел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР