Две седмици след нападението на Хамас“ срещу Израел и задълбочаващият

...
Две седмици след нападението на Хамас“ срещу Израел и задълбочаващият
Коментари Харесай

Министерството на туризма затваря очи пред проблемите на бранша

Две седмици след нападението на „ Хамас “ против Израел и задълбочаващият се спор сред Израел и Палестина, Министерството на туризма на България към момента не е свикало среща с сектора поради заплахата и проблемите, които се появяват в бранша.

За страдание до този миг Министерството на туризма не е инициирало осъществяване на Заседание на Националния съвет по туризъм или работна среща, на която да бъде разисквано развиването на рецесията от позиция на ползите и проблемите на българския туристически бизнес “, пишат от Националния ръб по туризъм (НБТ) в публична позиция до медиите.

На лице е наклонност за задълбочаване на напрежението и разширение на периметъра от засегнатите страни посредством провокации към Белгия, Франция, Германия, Турция и други. Сигурността е фундаментална причина за туристическата промишленост и тази политическа борба има директно отрицателно отражение към естествените процеси, свързани с самостоятелните и проведени пътувания.

Туристическият бранш в България към този момент е обиден в двете посоки от разрастващата се проблематична обстановка: от една страна – практическата неспособност да бъдат осъществени плануваните пътувания на израелски туристи към България и от друга – несигурността на българските жители във връзка с плануваните пътувания към страните от засегнатия район, се споделя още в позицията на Борда по туризъм.
Предложение
За да се стартира най-малко някакъв разговор сред сектора и ведомството, от НБТ оферират министерството на Зарица Динкова да сътвори информационен щаб от готови специалисти, които са способни съответно, интелигентно и професионално да споделят по тематиката в отбрана на публичния интерес.

Предложението е подкрепено и от Българска асоциация на заведенията, Българско конгресно бюро и Българска туристическа камара.

Припомняме, че единствено преди няколко дни концесионерите на Летище София и на двете ни морски летища стигнаха до изводите, че точно интернационалните спорове „ извадиха на ярко “ проблемите в туристическия бранш в страната – както и невъзможността за оправянето с тях.  
 https://www.economic.bg/bg/a/view/mejdunarodnite-konflikti-izvadiha-najave-problemite-na-bylgarskija-turizym Международните спорове извадиха нескрито огромните проблеми на българския туризъм
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР