Две седмици след като талибаните влязоха в Кабул, бившият премиер

...
Две седмици след като талибаните влязоха в Кабул, бившият премиер
Коментари Харесай

Бившият премиер на Афганистан не признава властта на талибаните

Две седмици откакто талибаните влязоха в Кабул, някогашният министър председател на Афганистан изпрати отворено писмо до немския вестник „ Шпигел “, в което декларира, че не признава властта им и няма проекти да се предава.

Амрула Салех напусна столицата на страната и оказва помощ на антиталибанската опозиция в долината Панджшър в Афганистан. След като по-рано този месец президентът Ашраф Гани избяга в ОАЕ, Салех се разгласи за новия водач на азиатската страна, написа „ Би Би Си “.

„ Географски сме уединяване, само че политически и морално Афганистан е с нас “, написа той и добавя, че талибаните „ в никакъв случай не са вярвали в политическо споразумяване “. По думите му бунтовниците са употребявали „ наивността, умората и късогледството на Белия дом “ както по време на ръководството на Доналд Тръмп, по този начин и при сегашния американски президент Джо Байдън.

Според Салех към момента има метод за отърваване от талибанската власт. „ Заплашвайте Пакистан със характерни наказания, изисквайте политическо споразумяване и дайте самопризнание и политическа поддръжка на националната опозиция в Панджишър “, разгласи той.

По-рано през август управляващите в Кабул спокойно сдадоха ръководството на талибаните, което провокира всеобщи опити за бягство от страната по въздух. Струпванията на хора на интернационалното летище „ Хамид Карзай “ в Кабул се трансфораха в цел на локалния клон на Ислямска страна който към този момент няколко пъти нападна аерогарата. Стотици починаха, като измежду тях има цивилни, талибани и американски военни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР