Две седмици след като спечели изборите, но с рекордно нисък

...
Две седмици след като спечели изборите, но с рекордно нисък
Коментари Харесай

Меркел ще се съгласи на налагане на лимит на бежанците


Две седмици откакто завоюва изборите, само че с рекордно невисок резултат, немският канцлер Ангела Меркел се съгласи да постави годишен предел на бежанците, които може да поеме Германия, в опит да сплоти своя Съюз ( Християн-демократите и Християн-социалистите от Бавария ), преди основните договаряния за сформиране на ръководеща коалиция със „ Зелените “ и „ Свободната демократическа партия “(СвДП), където ще ѝ се наложи да направи още незнаен брой концесии, в случай че не желае да отиде на нови избори, които крият огромна доза риск за нея, предава AFP, представена от " Фокус ".

 Баварският ХСС е ръководен от Хорст Зеехофер, който гневно обвиняваше Меркел за решението ѝ да допусне в страната повече от един милион бежанци след 2015 година и за основаването и бързия напредък на крайно- дясната партия „ Алтернатива за Германия “(АфД). След 10-часов диалог при закрити врата, ХДС на Меркел и ХСС се споразумяха за налагането на предел на бежанците, които могат да дойдат в Германия за една година до 200 хиляди души, съгласно извадка от договарянията, водени на срещата.

Формулата е близка до настояванията на Зеехофер, които Меркел неведнъж отхвърляше, преди да попадне в днешната обстановка, след неуспеха си на изборите. Целта на срещата беше да позволи разликите сред сестринските партии, с цел да могат те да се явят в единен фронт на идните основни договаряния за съставяне на ръководеща коалиция с демократичната СвДП и крайно-левите еколози „ Зелените “. Лидерът на ХСС Зеехофер, който след неуспеха си на изборите се изправя против вътрешна съпротива и идни избори в Бавария следващата година, даде обещание да се погрижи за открития „ десен фланг “ на партията и да върне гласоподавателите на АфД, приемайки по-твърда позиция по въпроса за имиграцията.

В началото на срещата, от ХСС разгласиха лист с претенции, в това число въвеждането на квоти за бежанците, ангажимент към „ здравословен национализъм “ и самопризнание, че „ консерватизма още веднъж е секси “. „ Трябва да се сблъскаме челно с АфД и да се борим, с цел да си върнем гласоподавателите “, написа в листата с настояванията, публикуван посредством изданието Bild am Sonntag. Ангела Меркел дълго отхвърляше на Зеехофер да се вкара лимита за бежанците до късните часове на неделя, когато договорката бе подписана. След дълги часове на разисквания на другите позиции, „ беше реализиран фундаментален компромис “, показа източник от Съюза, за AFP.

По-късно, откакто маратонът свърши, представител на партията разгласи, че Меркел и Зеехофер ще разяснят съглашението на взаимна конференция в 13:00 българско време.

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР