Две седмици след като поиска свалянето на имунитета на Бойко

...
Две седмици след като поиска свалянето на имунитета на Бойко
Коментари Харесай

EUREPORTER: Срам! ВСС ще отреже главата на Гешев, докато е в Страсбург за Барселонагейт

Две седмици откакто изиска свалянето на имунитета на Бойко Борисов и до момента в който тече освобождението на Висш съдебен съвет, Иван Гешев ще посети Страсбург и ще бъде изслушан от правната комисия на Европейския парламент, от която е и Елена Йончева, алармирала за проблема с Барселона.

Очаква се основният прокурор да даде детайлности за схемата за пране на пари, в която твърди, че е забъркан някогашният министър председател на България.

Гешев към този момент изиска свалянето на имунитета на Борисов, с цел да го упрекна в пране на пари за къщата в Барселона, само че Борисов храбро съобщи, че няма да го даде и се контракти с Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов да го защитят с имунитет в подмяна за предаване на цялата власт в страната.

Скандалът с къщата в Барселона се завръща в Европа и Европейския парламент!

Две седмици откакто изиска свалянето на имунитета на Бойко Борисов и в развой на освобождение на Висш съдебен съвет, Иван Гешев ще посети Страсбург и ще бъде изслушан от правната комисия на Европейския парламент, в която е и Елена Йончева, подала сигнала за къщата в Барселона. Очаква се основният прокурор да даде детайлности за схемата за пране на пари, в която твърди, че е забъркан някогашният министър председател на България. Интересът ще бъде голям, тъй като България е изправена пред четири наказания от Европейската комисия в Брюксел за пране на пари.

Къщата в Барселона с гръмотевично завръщане в Страсбург!

Главният прокурор Иван Гешев ще участва на изключителното съвещание на групата на Европейския парламент за съблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, оповестиха от Европейския парламент.

То ще се състои на 13 юни в Страсбург и ще бъде разисквана цялата обстановка в България. Глобалната тематика е казусът с върховенството на закона в България, а Барселонагейт ще бъде включен като образец за систематичното му нарушение. Информацията за сесията бе обявена първо от пресцентъра на Елена Йончева в петък, която е единственият български евродепутат в групата. Йончева е подала сигнал и до европейските институции за къщата в Барселона.

Според известието на чуването са поканени представители на Министерството на правораздаването, прокуратурата и неправителствени организации. Със сигурност ще участва и неправителствената организация " Боец ", която е подала сигнала до Гешев.

Иван Гешев удостовери пред BNEWS, че е приел поканата на Европейския парламент и ще взе участие в чуването в името на достойнството на България. Главният прокурор ще участва на съвещанието на 13 юни, оповестиха от Европейския парламент. Участието му в съвещанието при закрити врата се чака с огромен интерес поради новите разпити по делото Барселонагейт, както и претенции имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Много западни публицисти ще чакат пред заседателната зала. След това Гешев ще даде специфичен брифинг за всички европейски медии, които се интересуват от тематиката за корупцията в България. Очаква се Иван Гешев да осведоми Европейския парламент и Европейската комисия за опитите на политици от ЕНП (Европейската национална партия) да ползват схеми за опазване на имунитета и отбрана от наказателно гонене на избран прочут български и европейски политик.

Още обвинявания против Бойко Борисов в идващите дни!

Дотогава Гешев евентуално ще повдигне най-малко още едно обвиняване против Бойко Борисов и различен негов изтъкнат министър за корупция и пране на пари. През идващите дни ще има още арестувани, а след Катаргейт този случай ще има мълниеносен отзив и в Брюксел, тъй като става въпрос за дестинации от Близкия изток.

Евродепутатите чакат да бъдат осведомени за измененията в Закона за правосъдната власт, неочакваното развиване на каузи, които Европейският парламент следи от години, като Барселонагейт, както и въпроси, произлизащи от записа на срещата на „ Ние продължаваме смяната “.

В резултат на почналата активност на Гешев искащите фрагменти във Висш съдебен съвет да го оглавят от ден на ден намаляваха. Общественото мнение е, че Гешев би трябвало да резервира поста си и да организира арестите и следствията до дъно!

Източник:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР