Две седмици преди очакваната дата на излизане на Великобритания от

...
Две седмици преди очакваната дата на излизане на Великобритания от
Коментари Харесай

Independent: Меркел видя в Брекзит «тревожен звънец» за Европа

Две седмици преди предстоящата дата на излизане на Англия от Европейски Съюз канцлерът на Германия Ангела Меркел прикани съюза да увеличи конкурентоспособността си, оповестява The Independent. В същото време Меркел предизвести, че след Брекзит, Обединеното кралство ще загуби част от своето геополитическо въздействие и няма да може да се възползва от единния пазар.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел назова Брекзит " апел за пробуждане " за Европейски Съюз, предупреждавайки, че съюзът би трябвало да се развива, защото след напускането му Англия ще стане негов съперник във връзка с стопанската система, оповестява The Independent.

В тази връзка, две седмици преди Брекзит, Меркел прикани за повишение на конкурентоспособността на Европа, която би трябвало да стане „ привлекателна, новаторска, изобретателна, както и положително място за проучвания и образование “.

Канцлерът освен отбрани европейския план, само че и „ завоалирано ” предизвести Англия за последствията от решението на страната да се откаже от него.

„ Виждам Европейския съюз като наша застраховка живот. Германия е прекомерно дребна, с цел да упражнява без значение геополитическо въздействие, тъй че би трябвало да използваме всички преимущества на единния пазар. “, съобщи Меркел.

В същото време тя призна, че счита интернационалните институции, сходни на Европейски Съюз, за „ урок, извлечен от Втората международна война и предходните десетилетия “, споменът за който последователно изчезва.

Според The Independent, Меркел преди е предпочитала да заобикаля тематиката за излизането на Англия от Европейския съюз. Въпреки това през октомври предходната година тя наруши мълчанието и предизвести, че след Брекзит страната ще стане стопански съперник на Европейски Съюз, дружно със Съединени американски щати и Китай./pogled.info

Превод: М.Желязкова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР