Две седмици преди изборите бюлетините за местния вот тръгнаха към

...
Две седмици преди изборите бюлетините за местния вот тръгнаха към
Коментари Харесай

Бюлетините за Пловдив пристигнаха под полицейска охрана

Две седмици преди изборите бюлетините за локалния избор потеглиха към 28-те области в страната. При засилени ограничения за сигурност малко преди обед изборните бумаги дойдоха и в Пловдив. Разпределянето им към общините обаче стартира с гаф.

Камионът, пренасящ близо милион и 700 хиляди хартиени бюлетини, попадна в запушване и дойде пред Областната администрация с 40 минути забавяне. Забави се и начало на самото разпределяне на пакетите с изборните бумаги, заяви Нова ТВ.

Представителите на община „ Родопи “, които бяха първи на опашката, дойдоха с микробус за трудноподвижни хора и вкарването на палетите с бюлетини се оказа невероятно.

„ Останалите общини ставаме заложници на това недомислие ”, сподели Радослав Ночев. 

От Община „ Родопи “ дадоха отговор, че не са очаквали на тези избори бюлетините са по-дълги, а кашоните по-обемисти. Нямали уместно транспортно средство.

Според Гергана Димова – основен специалист на работа “ГРАО “ в Община “Родопи “ всички останали транспортни средства на общината са леки коли. „ Това ни е бусът, с който разполагаме ”, сподели Димова.

След половин час опити и битка палетите с бюлетини бяха сполучливо натъпкани в микробуса за мъчно преносими хора. До деня на изборите бюлетините ще се съхраняват в специфични пространства по места, избрани от регионалните шефове.

„ Сега се раздават на всичките 17 общини в региона. Оттук те отиват и биват настанявани в специфични за задачата пространства, които са утвърдени със заповед на регионалния шеф. Снабдени са със СОТ и ще са под денонощна полицейска защита до деня на изборите ”, изясни Георги Янев, секретар на Областната администрация в Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР