Две седмици преди изборите 42,3% от избирателите в България заявяват,

...
Две седмици преди изборите 42,3% от избирателите в България заявяват,
Коментари Харесай

Сова Харис: БСП-Обединена левица значително покачва резултата си

Две седмици преди изборите 42,3% от гласоподавателите в България декларират, че са изцяло сигурни, че ще гласоподават на идните избори за Народно заседание, демонстрира проучване на " Сова Харис ", извършено в интервала 11-17 октомври 2024 година измежду 800 български жители по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента, съобщи Факти.

Най-вероятно участниците в идващия парламент ще са 8 - ГЕРБ-СДС, които се обрисуват първи, битка за второто място сред ПП-ДБ (14,4%) и “Възраждане ” (14,1%).

“БСП-Обединена левица ” повишава резултата си до 9,6%, което би ги направило четвърта парламентарна мощ. Това евентуално няма да удовлетвори левите гласоподаватели, само че е превръщане на отрицателната наклонност, записана в редица поредни избори.

“Има Такъв Народ ” затвърждава статута си на парламентарна партия (6,6%), влизат и двете фракции на Движение за права и свободи, “Величие ” съгласно получените данни е малко над границата за превъзмогване на бариерата – 4,1%.

Преобладаващата част от гласоподавателите (57,0%) схващат, че е значимо да се гласоподава всеобщо, с цел да се понижи резултата от купения избор. Явно това не е задоволителна мотивация, която да накара забележителна част от гласоподавателите да упражнят правото си на глас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР