Две самолетни катастрофи станаха в Швейцарските Алпи в разстояние само

...
Две самолетни катастрофи станаха в Швейцарските Алпи в разстояние само
Коментари Харесай

Голяма трагедия в Алпите! 20 трупа след катастрофа на легендарен немски Юнкерс-52 от Втората световна война

Две самолетни произшествия станаха в Швейцарските Алпи в разстояние единствено на няколко часа в събота. При първата се разруши дребен аероплан с 4-членно семейство.
 
Инцидентът е станал в гориста околност. Всички на борда са починали.
 
Втората злополука още веднъж е с частен аероплан. Разби се аероплан Юнкерс-52 на самолетна компания JU-AIR, оповестява „ Ройтерс “. На борда е имало общо 19 души и няколко часа след случая стана ясно, че всички са починали, предава Блиц.
 
Полицията удостовери, че е паднал аероплан JU-Air’s JU-52 HB-HOT, летящ от Локарно към базата Дуебендорф в Цюрих. Повече елементи не се оповестяват. Полетите на самолетната компания са спрени до второ разпореждане.
 
Останките от машината са открити на 2450 метра надморска височина, заобиколени от планински върхове, споделя свидетел. На място са пристигнали хеликоптери и избавителни екипи.Причината за злополуката се проверява. Въздушното пространство над мястото на случая е затворено, както и туристическите направления, които минават наоколо.

Както оповестява Süddeutsche Zeitung, самолетът е свален от експлоятация в швейцарските Военновъздушни сили при започване на 80-те години на и се е употребявал за туристически полети. 

Самолетът Junkers Ju-52 се е произвеждал в Германия от 1932 до 1945 година Моделът е измежду най-популярните пътнически и военно-транспортни машини през на Втората международна война. Произведени са общо към 5000 Юнкерса. Във Военновъздушни сили на Швейцария тези самолети са били употребявани до 80-те години. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР