Две съдилища в Русия издадоха първите присъди във връзка с

...
Две съдилища в Русия издадоха първите присъди във връзка с
Коментари Харесай

Първи присъди в Русия за ЛГБТ екстремизъм

Две съдилища в Русия издадоха първите присъди по отношение на ЛГБТ придвижването, което беше предходната година, оповестява " Ройтерс ".

Съд във Волгоградска област призна мъж за отговорен в " проявление на знаци на екстремистка организация " , откакто той е разгласил в интернет фотография на ЛГБТ байрак.

Артьом П., който беше наказан да заплати санкция от 1000 рубли, призна виновността и се разкая, като съобщи, че е разгласил изображението " от нелепост ", уточни съдът.

В понеделник съд в Нижни Новгород, източно от Москва, осъди на пет дни административно задържане жена, която била в кафене, когато мъж се доближил до нея и я помолил да смъкна обеците си във формата на жаба, показващи изображение на дъга - знак на ЛГБТ придвижването.
 Русия призна ЛГБТ придвижването за екстремистко
Русия призна ЛГБТ придвижването за екстремистко

Решението на Върховния съд влиза в действие неотложно

Жената била извикана в полицейското ръководство, откакто мъжът, снимал срещата, я разгласил в интернет.

Предстои идната седмица да бъде обновен правосъден развой в Саратов в Югозападна Русия против фотограф, разгласил изображения на флагове с дъга в " Инстаграм ".

Знамето на дъгата съставлява общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. Руското законодателство не разрешава на всеки в страната да " демонстрира знаците " на организации, които смята за екстремистки - лист, който включва и обществената мрежа Meta.

Върховният съд на Русия през ноември предходната година, затягайки рестриктивните мерки върху изразяването на половата ориентировка и половата еднаквост.

Закон, признат предишния юли, забрани юридическите или медицинските промени на пола за транссексуални руснаци, а различен закон, забраняващ насърчаването на " нетрадиционни " полови връзки, се разисква повече от десетилетие.
 Русия готви солени санкции за ЛГБТ пропагандата, ориентирана към деца
Русия готви солени санкции за ЛГБТ пропагандата, ориентирана към деца

Предвиждат се наказания от 2 до 5 милиона рубли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР