Две съдебни инстанции са постановили, че действият на социалните работници

...
Две съдебни инстанции са постановили, че действият на социалните работници
Коментари Харесай

Майка осъди държавата и си върна трите деца

Две правосъдни инстанции са постановили, че действият на обществените служащи са били непозволени и двете момченца и момиченцето би трябвало да бъдат върнати на майка им, заяви Нова телевизия.

Драмата на младата жена стартира в края на 2016 година. Тогава тя и трите й деца живееха в склад в покрайнините на Сливен. Даниела изпаднала в мъчно финансово състояние след гибелта на първия й брачен партньор. Тя поискала от обществените помощ - да й намерят жилище, в което да живее, както и да спомагат за намиране на детска градина, с цел да може да работи. Социалните служащи й изясняват, че те нямат такива пълномощия, след което й взимат трите деца и ги настаняват в приемни фамилии.

Две години 26-годишната Даниела Колева се бори, с цел да си върне децата. От Община Сливен й дават общинско жилище, а майката си намира и работа. С помощта на юрист Петър Николов, младата жена съумява да завоюва делото на две правосъдни инстанции и от скоро Едуард, Васил и Станимира към този момент са при нея.

Преди дни Даниела е станала майка за четвърти път на дребната Мария, а бащата на новороденото момиченце е припознал трите й по-големи деца. Сега обаче Едуард, Васил и Станимира би трябвало още веднъж да свикнат със личната си майка.

"Раздвоени са децата, тъй като са привикнали с приемните фамилии, каквито и да са били те. Травмите са огромни, само че считам, че ще успеем да се оправим ", споделя щастливата Даниела.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР