Две са вече жертвите на взрива в завод 3 на

...
Две са вече жертвите на взрива в завод 3 на
Коментари Харесай

Две са вече жертвите на взрива в „Арсенал“

Две са към този момент жертвите на гърмежа в цех 3 на „ Арсенал “ в Казанлък, откакто малко след 2 ч. тази нощ е умрял и 45-годишният мъж, който беше откаран в тежко положение в болничното заведение в Стара Загора, заяви NOVA.

Областният шеф на Стара Загора Гергана Микова удостовери публично информацията за втората жертва.

Мъжът е бил в извънредно тежко положение с 85% изгаряния

и даже не е било допустимо да бъде превозен до университетска клиника в Пловдив, каквото е било желанието на медиците. „ Няма други ранени при случая. Работниците, които са били в странични пространства на цеха са били изведени, като несъмнено има уплашени хора, само че няма други потърпевши “, съобщи Микова.

Инцидентът стана в 130-и завод на цех 3. Избухнал е гърмеж, зародил е след това и пожар. На място почина мъж на 27 години от село Шаново, с букви Ц.В. Пострадалият К.Ж. от Казанлък е бил с 10 години стажвъв компанията.

По думите на вътрешния министър Валентин Радев и двамата мъже въобще не е трябвало да влизат във въпросното помещение. Машините в злощастния завод се ръководят отдалечено, а влизането в помещението става, единствено когато е изключен така наречен „ миксер”. По незнайна към този момент причина двете жертви обаче се озовават в производството при работеща машина. Секунди по-късно пламва сместа за снарядите.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР