Две са основните версии, по които първоначално работят разследващите трагедията

...
Две са основните версии, по които първоначално работят разследващите трагедията
Коментари Харесай

Пътен експерт за трагедията с автобуса: Малка е вероятността шофьорът да е заспал

Две са главните версии, по които в началото работят проверяващите нещастието с рейса. В пламъците починаха 45 души. Други 7 са оживели по знамение в тежката злополука на Автомагистрала " Струма ", те са настанени в " Пирогов ".

" Зад всяко ПТП аргументите най-често са сложни. Едва ли е допустимо една причина сама по себе си да докара до толкоз тежък случай с подобен съдбовен край. Считам, че най-разумно е да бъдат оставени на мира хората, чиито отговорности са да създадат огледите и събирането на обстоятелствата и събитията, такива каквото мястото демонстрира ", уточни пътният специалист Руслан Вуцов в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него, когато се проучват всички аргументи, пътната инфраструктура ще попадне в обзора на специалистите.

" Отново ще бъдат открити извънредно доста дефицити. Без задоволително време за разбор и оглед даваме информация ", посочи специалистът. И добави, че всекидневно се получават сигнали за неизправности на доста места.

" Говорили сме какво би трябвало да се извърши. Давали сме обикновените образци, които от доста време са стандарт в целия Европейски съюз, само че и отвън него - основаване на маркиращи линии, които дават опция на лидера да се ориентира за това с каква скорост при избрана понижена видимост да се движи, тъй че преди навлизането в мъглата да знае какъв брой надалеч е предходният автомобил ", посочи Вуцов пред Bulgaria ON AIR.

Пътният специалист разяснява и опцията водачът на рейса да е карал с повече от допустимата скорост.

" Възможно е. Малко евентуално е гумата да бъде спукана преди удара, само че и това съществува като догадка и опция. Вероятността да е задремал водачът, в случай, че при по-малко от 10 км преди този момент са спирали за отмора, не е изключително огромна ", добави събеседникът.

" Съвсем естествена логичност - от единия край отива в другия. В този случай би следвало да отбележим, че мантинелите са свършили функционалността си - да не разрешат транспортното средство да отиде от другата страна ", уточни пътният специалист.

Вуцов осведоми, че през тази година на Автомагистрала " Тракия " са се случили повече от 50 случая.

" Съвсем неотдавна от нашия институт установяваха, че там, където мантинелите са скъсани, по една или друга причина, те си стоят по този начин. Колко време - никой не разяснява и не споделя ", съобщи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР