Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, предизвикани

...
Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, предизвикани
Коментари Харесай

Ужас на остров Крит! Снимките са нереални!

Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, провокирани от поройните дъждове. Част от пътната мрежа на най-големия гръцки остров продължава да е под вода. Прогнозите на синоптиците са, че и през днешния ден ще продължи циклонът над островите в Егейско море.

Водолази откриха втората жертва в морето до остров Крит. Пожарната отводнява наводнени магазини и приземни етажи на къщи. Част от пътната мрежа още е наводнена и не се позволява придвижване на коли в рискови сектори, осведомят от Пътна полиция.

Материалните вреди са големи, пресмятат локалните управляващи. От Атина дойде управлението на министерството по отбрана на жителите, с цел да координират възстановителните дейности, заяви БНР.

Продължава да вали мощен дъжд и на прилежащи острови, само че обстановката е под надзор и към този момент няма наводнения. Синоптиците предизвестяват, че и през днешния ден продължава въздействието на циклона над островите в Егейско море. Въпреки мощната морска стихия фериботите се движат по разписание.

Северните региони на страната остават отвън въздействието на циклона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР