Две са главните причини човечеството досега да не е установило

...
Две са главните причини човечеството досега да не е установило
Коментари Харесай

Ако извънземните дойдат, ще налагат правилата

Две са основните аргументи човечеството до момента да не е открило контакт с извънземни цивилизации съгласно астрофизика Джил Тартър от плана SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), написа Daily Mail.

Първата причина е в големите размери на Вселената. Човечеството до момента е изследвало единствено дребна част от нея. Мащабите на изучените пространства могат да се сравнят с вода в чаша, налята от Световния океан на Земята, счита Тартър.

Втората причина е в техногенния застой, чието настъпване изследователката планува в XXI век. Тартър счита, че човечеството още не е разкрило (или не е забелязало) нужните форми за връзка с извънземния разсъдък.

Според нея, ако извънземните посетят Земята, те ще „ бъдат тези, които ще откриват правила “, което ще бъде обвързвано с тяхното по-високо софтуерно развиване. Подобна позиция споделя и английският физик теоретик Стивън Хокинг. Ученият е на мнение, че извънземните могат да се окажат войнстващи скитници, които се пробват да завладеят и колонизират планетата.

Търсенето на извънземни цивилизации се организира главно в границите на плана SETI, за който съветският милиардер Юрий Милнер пожертва 100 млн. $ през 2015 година Търсенето на извънземни цивилизации от човечеството се организира извънредно в електромагнитния диапазон.

Някои учени не са съгласни с тази позиция. Например английският физик математик Роджър Пенроуз не изключва, че антични цивилизации могат да употребяват гравитационните талази, зараждащи вследствие на конфликт на черни дупки, с цел да споделят с други рационални същества.

  • Какво сподели Стивън Хокинг за извънземните
  • Извънземните си мълчат, тъй като са измрели
  • Извънземните към този момент са избродили цялата вселена

Освен това, като средство за връзка с извънземните светове може да се употребява неутрино, което извънредно едва взаимодейства с веществото. Нивото на развиване на човечеството през днешния ден не разрешава да се употребяват гравитацията или неутриното за връзка, добавя Lenta.ru.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР