Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски

...
Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски
Коментари Харесай

Две руски ракети удариха територия на НАТО. Ще задействат ли...

Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски регион в , наоколо до границата с Украйна, заяви радио ZET.
 
 
По информация на медията ракетите са попаднали в машини за сушене на зърно. Загинали са двама души. На място работи полиция, прокуратура и войска. Инцидентът е станал в 15:40 ч. локално време.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецкий е свикал незабавно заседание на държавния Комитет по сигурност и защита " по отношение на спешната обстановка ". До момента полските управляващи не коментирали публично информацията за ракетния удар. Полските спасители са удостоверили, че в Пшеводов са починали двама души поради гърмеж, само че не открили повода за него.

Високопоставен представител на американското разузнаване е декларирал за Associated Press, че съветски ракети са пресекли територията на Полша , страна-член на НАТО, в следствие, на което са починали двама души.

Говорителят на полското държавно управление Петр Мюлер съобщи: " Призовавам ви към този момент да не издание непотвърдена информация, ще я разясняваме след съвещанието, което ще се организира в този момент. "

По непотвърдена информация на полските медии военновъздушните сили на Полша са вдигнали изтребители от летището Томашув-Любелски.

По-рано денем редица градове в Украйна бяха подложени на масирани ракетни обстрели.
НАТО ще задейства ли член 5? " Ако има военна офанзива против територия на НАТО, това ще докара до използването на член 5 (от Вашингтонския договор) и ще използваме цялата мощ на НАТО в отговор на това ". Това съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан в средата на месец март (13 март, 2022 година). Той го сподели в неделния блок на CBS.
Интересното в тази ситуация е, че за тази изява на Съливан гласи следното: " Дори при инцидентен съветски удар против НАТО, това ще провокира цялостен отговор ".

" Президентът неведнъж е бил явен, че Съединените щати ще работят с нашите съдружници, с цел да пазят всеки сантиметър от територията на НАТО, а това значи всеки сантиметър ", добави тогава Съливан.

Думите на Съливан получават стряскаща новост поради случилото се довечера в Полша. 

Припомняме, че през днешния ден Руската федерация провежда масиран обстрел против Украйна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР