Две ракети са били изстреляни по посока на самолета Боинг

...
Две ракети са били изстреляни по посока на самолета Боинг
Коментари Харесай

Две ракети са изстреляни по сваления украински самолет, потвърди Иран

Две ракети са били изстреляни по посока на самолета Боинг 737 на самолетна компания Украински интернационалните авиолинии, свален край Техеран на 8 януари от иранските военновъздушни сили. Това се споделя в отчет от предварителното следствие на Иранската организация за гражданско въздухоплаване, съобщи " Франс прес ".

" Разследващите са получили достъп до информации на генералния щаб и са разкрили, че две ракети М1-TOR са били изстреляни по посока на самолета от север ", се споделя в отчета. " Ефектът на това изстрелване на ракети върху случая със самолета и анализът на тези дейности са в развой на следствие ", се споделя още в отчета.

Иран призна за свалянето на самолета едвам на 11 януари. Тогава ръководителят на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война Амир Али Хаджизаде пое цялата отговорност за случилото се, само че сподели, че става дума единствено за една ракета с дребен обхват, която е била изстреляна на 8 януари по посока на самолета, напомня Франс прес.

Същевременно Иран заяви, че е изискал от Съединени американски щати и от Франция съоръжение, с което да смъкна информацията от черните кутии на украинския аероплан, предадоха международните организации.

Техеран прецизира, че към момента не е получил позитивен отговор на настояването си. Искането е било отправено към Националната работа за сигурност на превоза на Съединени американски щати и към френското Бюро за следствие и разбори, прецизира Иранската организация за гражданско въздухоплаване. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Конфликтът САЩ-Иран (38)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР