Две ракети, изстреляни от американски безпилотен самолет, са ударили военно

...
Две ракети, изстреляни от американски безпилотен самолет, са ударили военно
Коментари Харесай

Дрон на САЩ ликвидира с две ракети 21 талибани в Афганистан

Две ракети, изстреляни от американски безпилотен аероплан, са блъснали военно оборудване в Афганистан, при което са били премахнати 21 бойци, в това число синът на главатаря на пакистанските талибани. Това оповестиха двама чиновници на пакистанското разузнаване и локални командири на талибаните, оповестява " Асошиейтед прес ".

Ударът, който е бил осъществен през вчерашния ден, е бил ориентиран към лагер, постоянно посещаван от молла Фазлулах, водач на пакистанските талибани, за който се счита, че се укрива в Афганистан.

Служителите на разузнаването са прецизирали, че Фазлулах не се е намирал там, само че синът му е бил погубен при удара в афганистанската провинция Кунар, на няколко километра от границата с Пакистан.

Трима командири на пакистанските талибани също са удостоверили удара и броя на жертвите.

Съединени американски щати към този момент не са коментирали нищо за удара, както и НАТО, афганистанските управляващи или пакистанското държавно управление.

Не е ясно дали телата на убитите ще бъдат отнесени за заравяне в Пакистан.

Исламабад от години упорства Вашингтон и Кабул да подхващат дейности против Фазлулах и други пакистански талибани, за които се счита, че се укриват в прилежащ Афганистан и които минават неособено добре охраняваната афганистанско-пакистанска граница, с цел да правят набези в Пакистан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР