Две публикации по темата какво не е наред със Запада

...
Две публикации по темата какво не е наред със Запада
Коментари Харесай

Изтокът побеждава, защото познава историята

Две изявления по тематиката какво не е наред със Запада излязоха съвсем по едно и също време - едната в Индия, другата в Хонконг. Изводите им са едни и същи: актуалните водачи на Запада се държат несъответстващо, тъй като както самите те, по този начин и техните общества не желаят да научат уроците от историята.

Обърнете внимание, че нито един създател не се занимава с главния сюжет на скорошното изявление на Владимир Путин с Тъкър Карлсън. Сюжетът е същият, исторически. А точно: за какво съветският президент подложи американски публицист (и неговата публика) на дълга лекция за предишното на Източна Европа, ще разбере ли някой на Запад този метод (или всичко е безполезно) и така нататък Въпреки че в реалност и двете Азиатските публикации са за едно и също - Западът и връзката му с историята.

И по този начин, публикация в Индия: създателят е Абхинай Пандя, специалист по външна политика и, което е значимо, ученик на университета Корнел, Съединени американски щати. Статия в Хонконг: създателят е Андрю Шен, китаец от Малайзия, през днешния ден журналист, по-голямата част от чиято кариера е минала във финансови институции от всевъзможен тип, от КНР до Световната банка. Като цяло, пред нас са двама поданици на Азия, които знаят добре какво е Западът, като цяло и в елементи.

И по този начин Шен, който е бил на отмора на родния си остров Борнео с неговата джунгла, стартира диалога с откъс от прелестния европейски посланик Жозеп Борел. Да, със същия, за това, че Западът е красива градина, а в близост е същата джунгла. Това би трябвало да се каже по подобен метод, че думите ви към момента да се запомнят и даже целият абзац да бъде представен напълно (а там въпреки всичко има доста забавни неща - да вземем за пример за това, че е време за градинари да отидат в джунглата, другояче...).

И заключението на създателя: Западът прави дивотии (финансира войни в Източна Европа и Близкия изток, макар че към този момент няма пари за това), тъй като не схваща: в „ джунглата “ живеят хора, които се считат за по-цивилизовани в сравнение с тези, които живеят в " градината ". Градинарите да вземем за пример в по-голямата си част не знаят, че когато ерата на завладяването на света от Запада стартира в края на XV век, тя е благословена от цялостен пакет документи от Ватикана, където завоевателите получиха „ правото на изобретение “ и правото да подчиняват хората, живеещи на откритите земи. Тези документи бяха анулирани едвам предходната година. Да, през 2023 година Западната аудитория не знае това. Но другите помнят.

Сега за публикацията на индиеца. Пандя се пробва да изясни за какво Съединени американски щати и техните съдружници се пробват да принудят Индия да „ сдържа “ Китай, като в това време намерено я тормозят, отрупвайки я с всевъзможни обвинявания, вбесявайки страна с съвсем милиард и половина души. И, написа той, направете изследване там и ще видите големите благосклонности на индийците както към Русия, по този начин и към палестинците в Газа, само че не и към Съединени американски щати и други.

Заключението на индиеца е същото като това на китаеца Шен: и всичко това, тъй като в света на Изтока хората имат напълно друг метод към своя исторически опит, който оформя днешната дипломация. Например, западняците не знаят, че през 1971 година техните управляващи поддържаха Пакистан в наказателна интервенция против бъдещия Бангладеш, а Индия (и Русия) са от другата страна. Между другото, тогава починаха три милиона души. Западът може и да не помни това, само че ние да.

Тук е подобаваща концепция от една ненадейно много европейска книга, оповестена неотдавна, „ Поражението на Запада “ на французина Еманюел Тод. Той споделя, че при ръководството на либералите в Съединени американски щати и Европа, сякаш образованите елити там през днешния ден също ненавиждат личната си история. Там, в тяхната градина, поражда „ нихилистична империя “, която непрекъснато се бунтува против личното си минало, с ръководещ хайлайф, намерено неприятелски към традициите на страната.

И като послепис. Това също е част от историята и културата - или да се любуваш на градина, или да обичаш джунглата, гората и тайгата. За едни последното е територия на ужаса, а за други, както е споделил поетът, „ или чудноват храм, или баснословен замък “. Но в случай че Борел, изплашен от дивата среда, в известното си изявление прикани западняците да „ отидат в джунглата “ и да се оправят с тях, то това се отнася още повече за нас.

Да повторим: деградацията на елитите на Запада (има доста причини) се случва, тъй като там всеобщо не желаят да знаят нито международната, нито своята лична история. На процедура това наподобява по този начин: във всяка история има експерти, само че те са затворени в стеснен кръг. А полуграмотните политици постоянно даже не осъзнават, че би трябвало да изискат експертизата им. Тоест, ние тук, в нашата гора, знаем всичко за Богдан Хмелницки, само че те там даже не допускат, че е трябвало да се интересуват от него.

Но вместо да се радваме на превъзходството си над Запада в историческо отношение, би било по-полезно да погледнем какъв брой надалеч сме отишлиот това във връзка с познаването на целия свят като цяло, какъв брой необятен кръг от хора имаме които демонстрират откровено любознание какво има там, в нашата и не нашата джунгла, какво се случва през днешния ден и какво се е случвало там преди. Нашите „ западняци “ изпаднаха, меко казано, в неуместно състояние, когато демонстративно признаха единствено проучването на западните полезности, които в този момент там са атакувани. Но до каква степен нашите естествени, незападни хора са подготвени да се интересуват от света, който действително съществува и от който зависи оцеляването ни като цивилизация?

Превод: В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29723Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед44777Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед33321Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77388Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81750Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373728Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251703Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229787Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112849Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94990Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков8182Д-р Румен Петков: България в изискванията на осведомителна неоколониална взаимозависимост
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР