Две професионални училища започват обучения по програмата тази есенПо програмата

...
Две професионални училища започват обучения по програмата тази есенПо програмата
Коментари Харесай

Обучиха учители за „Сиско мрежова академия”

Две професионални учебни заведения стартират образования по програмата тази есен

По програмата за създаване на 20 Сиско академии в професионални учебни заведения се образоват 80 инструктори (снимка: БСК)

П риключи вторият стадий от безплатното образование на преподаватели по ИКТ по програмата „ Сиско мрежова академия ”, оповестиха от Българската стопанска камара (БСК ). Още тази есен две учебни заведения ще стартират образования по програмата.

Програмата за създаване на 20 Сиско академии в професионални учебни заведения в цялата страна и образование на 80 инструктори стартира през октомври 2018 година – като партньорство на Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА, формален координатор на Сиско академиите в България) и БСК.

През февруари т.г. 43 преподаватели сполучливо завършиха първия стадий от образованието си по „ IT Essentials – Основи на осведомителните технологии ”, който дава общи знания за ИТ, встъпление в мрежите, компютърна поддръжка, сигурност при работа с компютри, асемблиране на компютри, инсталиране и деинсталиране на друг програмен продукт, включително операционни системи, локализиране на проблеми и отстраняването им.

Сега завърши и вторият стадий от безплатното образование на преподавателите за курса „ CCNA Routing&Switching ” (Cisco Certified Network Associate – Сертифициран от Сиско помощник за работа с мрежи), в който участваха 40 преподаватели, които получиха знания по теоретичните основи на мрежите и мрежовите устройства, както и на практика умения за работа с тях.

35 преподаватели получиха документ за преминато образование (снимка: БСК)

Обучението по CCNA завърши с сполучливото полагане на заключителен изпит от 35 преподаватели, като те получиха и документ за преминато образование с 1 квалификационен заем от БСК, която е утвърдена да дава образование на педагогичен експерти със заповед на министъра на образованието.

Идеята на плана е на идващ стадий да стартира и образованието на учениците в 2-те професионални учебни заведения, надлежно – по „ IT Essentials ” и CCNA.

Вече има и учебни заведения, които са възнамерявали образованията на техни възпитаници по програмата „ Сиско мрежова академия ” да започват още през образователната 2019/2020 година, като „ Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения ” в гр. Бургас и „ Професионалната гимназия по електроника и химични технологии ” в гр. Плевен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР