Две представления на спектакъла Червената шапчица ще бъдат играни днес,

...
Две представления на спектакъла Червената шапчица ще бъдат играни днес,
Коментари Харесай

„Червената шапчица” и „Алиса в Огледалния свят” днес в Кукления театър във Варна

Две представления на спектакъла " Червената шапчица " ще бъдат играни през днешния ден, 19 ноември, в Държавен куклен спектакъл - Варна - от 11.00 и от 12.00 часа, напомня Moreto.net.

Едни от най-популярните приказни герои – от „ Червената шапчица “ на Шарл Перо, се срещат в гората, само че не с цел да се надхитряват и да си вършат пакости, а с цел да станат другари. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението стартира – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на положителната ѝ баба. А по какъв начин приключва тази история, разказана с доста смях, добрина, музика и песни, ще разберете, в случай че я преживеете дружно с героите от детската приказка.

Сценарий и режисура: Стоян Стоянов; Сценография и кукли: Адриана Добрева; Композитор: Иван Кръстев; Текст на песните: Вера Стойкова; В функциите: Мария Томова, Елица Данаилова, Иван Шумаров

От 19 часа в Кукления спектакъл ще ще може да гледаме мюзикъла за всички възрасти " Алиса в Огледалния свят " . Вечерната режисура е част от самодейността. Участие в нея ще вземат Балена Ланджева, Боян Стоянов, Валентин Митев – наследник, Галин Гинев, Даниел Добрев, Евгения Василева, Красимир Добрев, Мария Томова, Теодор Христов, Стоян Стоянов, Диана Цолевска, Вера Стойкова.

В неделната стратегия на Кукления спектакъл ще може да забележим постановката " Лакомата мецана " по Ран Босилек. Началото е 11:00 часа, а постановката е подобаваща за деца над 3 години. В функциите ще са Диана Стайкова, Таня Жекова и Красимир Добрев.

Невероятният повествовател Ран Босилек ни придвижва в света на животните и техните взаимоотношения, от които децата схващат, че когато човек мисли единствено за себе си и подценява другарството, му се случват прекомерно неприятни неща.

С доста обич, майсторство и гений актьорите от ДКТ – Варна, описват радостната история посредством музика, смях и въодушевление. И, несъмнено, с чудесните кукли, направени от майсторите в ателието на Кукления спектакъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР