Две пратки с така необходима помощ пристигнаха в Газа този

...
Две пратки с така необходима помощ пристигнаха в Газа този
Коментари Харесай

Кои страни са изпратили помощ в Газа досега?

Две колета с по този начин нужна помощ дойдоха в Газа този уикенд – първите, откогато Израел стартира да бомбардира палестинския анклав след смъртоносната офанзива на Хамас на 7 октомври. < /p>

Обсаденият анклав, дом на 2,3 милиона души, имаше остра потребност от филантропична помощ, откакто Израел спря доставките на храна, гориво и електричество, преди да стартира военна атака.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Борел поддържа пауза във войната Израел-Хамас Израелски набези в окупирания Западен бряг убиха двама, стотици задържани Време е да избирате Войната на Израел против Хамас: Списък на основни събития, ден 17 завършек на списъка

Повече от 4600 палестинци, множеството от които цивилни, бяха убити в безмилостните бомбардировки. Израел твърди, че е ориентиран против бойците на Хамас, които убиха повече от 1400 души при нападението на 7 октомври в Южен Израел.

Ето какво знаем за филантропичната помощ, изпращана в Газа:

Кои страни са изпратили помощ на Газа?

Най-малко осем самолета с помощ от Турция, Обединените арабски емирства, Катар, Йордания и Тунис са кацнали на интернационалното летище Ел Ариш на Синайския полуостров в Египет. Индия изпрати здравна помощ и помощ при бедствия в Ел Ариш в неделя. Европейският съюз започва въздушен мост и утрои помощта си за територията. Някои страни от Европейски Съюз обаче – в това число Германия, Дания и Швеция – краткотрайно стопираха помощта си за Газа в отговор на офанзивите на Хамас.

Колко камиона са влезнали в Газа до момента?

Първият ескорт от 20 камиона мина от Египет в Газа в събота, а вторият ескорт дойде на идващия ден. Повече от 200 камиона, пренасящи към 3000 тона помощ, са ситуирани покрай пропускателния пункт от египетската страна и чакат утвърждението на Израел да влязат в Газа. Джеръми Хопкинс, представител на УНИЦЕФ в Египет, сподели, че това не е задоволително, с цел да покрие потребностите на хората в Газа и вместо това би трябвало да има „ най-малко 100, 200 камиона, които влизат дневно “. Повече от един милион души бяха разселени, а десетки хиляди бяха ранени и се нуждаят от незабавна здравна помощ в допълнение към хората, нуждаещи се от храна и други съществени потребности.

Каква помощ се изпраща в Газа?

Помощните конвои са превозвали медицински консумативи от Световната здравна организация (СЗО), като превръзки, анестетици и болкоуспокояващи. Камионите са съдържали и храни, в това число консерви от риба звук, доматено пюре и пшенично брашно. Имат и превозена бутилирана питейна вода. Първият ескорт имаше задоволително вода за 27 000 души за един ден, а вторият имаше задоволително вода за 22 000 души за един ден.

Каква друга помощ се нуждае от Газа?

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации сподели, че размерът на постъпилата до момента помощ съставлява единствено 4 % от междинната дневна потребност преди военните дейности и дребна част от това, което е належащо в този момент, защото запасите от храна, вода, медикаменти и гориво се изчерпват. Помощта, изпратена в Газа, не включва гориво, което е от решаващо значение, съгласно филантропичните групи. Лекари от единствената онкологична болница в Газа предизвестиха, че горивото им е рисково ниско и може да бъдат принудени да затворят.

Отворена ли е границата сред Газа и Египет?

Помощта влезе през граничния пункт Рафа сред Египет и Газа, който беше отворен, с цел да разреши на дребното количество помощ да влезе в Газа. Доставките, идващи в Газа през Рафах, изискват утвърждение от Израел. Израел съобщи, че няма да попречи на филантропична помощ да влезе в Газа през Египет след напън от интернационалните си съдружници да облекчи 10-дневната си блокада на палестинската територия. Камионите чакат отвън границата, тъй че да могат да влязат в Газа всякога, когато границата отвори идващия път. Хопкинс сподели, че границата би трябвало да бъде отворена непрестанно. Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР