Две политически партии внясат жалба във Върховния административен съд срещу

...
Две политически партии внясат жалба във Върховния административен съд срещу
Коментари Харесай

Две партии атакуват във ВАС обрата в ЦИК за броенето на разписките

Две политически партии внясат тъжба във Върховния административен съд против снощното решение на ЦИК за ръчно преброяване на всички разписки от машинното гласоподаване, заяви Българска национална телевизия. Преди две седмици тези партии и още една завоюваха дело във Върховен административен съд против предходно решение на ЦИК за ръчно преброяване на разписките от машинното гласоподаване във всички секционни изборни комисии.  

Припомням, нощес ЦИК реши да се броят контролно 100% от машинните разписки след края на изборния ден, важи както за страната, по този начин и за разписките в чужбина. Задачата е предоставена на Секционните комисии.
Политическа партия МИР подаде тъжба до ЦИК поради непризнаване на машинния протокол
Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подаде тъжба до ЦИК поради непризнаването на машинния протокол за заключителен избирателен протокол...

Преди това решение, членовете на ЦИК взеха друго - контролно броене да има единствено в 30% от секциите с машинно гласоподаване. Основният претекст за обрата е създалата се обстановка с спомагателните машини за гласоподаване, благосъстоятелност на " Сиела Норма ", прецизираха от ЦИК.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР