Две победи, две равенства и една загуба. Актив от осем

...
Две победи, две равенства и една загуба. Актив от осем
Коментари Харесай

Ключовата роля на дублиращия отбор на Лудогорец

Две победи, две равенства и една загуба. Актив от осем точки и класиране в средата на таблицата. Това е равносметката след пет кръга за дублиращия тим на Лудогорец, който се състезава във Втора лига. Отбелязваме тези числа единствено за статистиката. Много по значително в тази ситуация е, че Лудогорец продължава да се грижи за своите гении и им обезпечава съществено поле за изява. Вярно, това наслаждение не е по никакъв начин на ниска цена, само че сигурно си заслужава.

Ръководството на "орлите " явно следва прецизно своя проект. В самото начало в дублиращия тим на Лудогорец се залагаше на по-опитни футболисти. В този интервал "орлите " даже понасяха рецензии. Валяха въпроси от рода на: Защо им е на Лудогорец дублиращ тим, откакто играят футболисти на по 25-26 години? Въпреки това още тогава тактиката на клуба ясно прозираше, защото наред с опитните, се залагаше и на няколко млади момчета. Лудогорец не се подаде на натиска и подмятанията.

Разградчани търпеливо изчакваха комфортния миг. Времето, когато ще бъдат подготвени да изградят тим в професионалния футбол напълно от лични фрагменти.
През това време ДЮШ на Лудогорец работеше на цялостен потенциал. И ето, че настъпи моменът, в което "орлите " разполагат с млади футболисти, които се опълчват сполучливо даже на кандидатите за efbet Лига.

Лудогорец 2 може би е единственият тим във Втора лига, който играе напълно с юноши. В някои срещи има дребни изключение, само че става дума за 1-2 по-опитни състезатели. Основно доминират момчета на по 17-18 години. Именно с тях Лудогорец през вчерашния ден направи 0:0 с надалеч по-опитния отбор на Монтана, който се бори да завоюва промоция в елита. Това безспорно ни подухва на мисълта, че работата в школата на Лудогорец стартира да дава резултат.

Напоследък прави усещане, че първенците стартират да заливат професионалния футбол със свои фрагменти. Стигна се до такава степен няколко тима да се борят да вземат чартърен Доминик Янков и Светослав Ковачев. Битката за Ковачев бе сред Етър, Славия, Черно море и Дунав, а за Янков сред Славия и Ботев Враца, като гениите избраха надлежно Етър и Ботев. Кадърът на Лудогорец Венци Керчев също играе сполучливо в efbet Лига. Даниел Наумов, Денислав Александров и Ивайло Климентов са съществени фигури в тима на ЦСКА 1948, който е главен любимец за промоция в най-високото ново на българския футбол...

Ролята на дублиращия тим може да се окаже основна за развиването на Лудогорец. В това отношение "зелените " имат преимущество пред останалите клубове. Защото откакто навършат 18 години момчетата има къде да продължат развиването си, а не са оставяни на произвола на ориста.

Следващата крачка да се интегрират гении в първия тим на Лудогорец също ще изисква много време и старания от страна на "орлите ". Отношението към младоците, вложенията в школата и базата дават позитивен сигнал в тази посока.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР