Две пенсионерки попаднаха в схема за ало измами – едната

...
Две пенсионерки попаднаха в схема за ало измами – едната
Коментари Харесай

Щяха да ми счупят краката: Говори пенсионерката, която стана муле на ало измамниците

Две пенсионерки попаднаха в скица за ало измами – едната като жертва, другата като муле. Tя описа по какъв начин е попаднала в схемата. „ Заплашиха ме, че ще ми счупят краката, както и на децата ми ”, изясни дамата. Твърди, че и на нея тарторът на „ ало ” измамите й се показал за служител на реда. Това описа 75-годишната Марийка Митева, която сега е под домакински арест.

„ Ало, обажда се Георги от полицията във Варна ". Така стартира всичко - с Георги, който е остаряла скица на „ ало ” измамниците.

„ Казаха, че желаят да предпазят детето ми и трябват пари. Знаеха и двата ми телефонни номера ”, показа дамата.

Телефонната офанзива станала съвсем по едно и също време. Първо на мобилния, а секунди по-късно и на домашния телефон.

„ Казаха ми, че ще разбият жилището, ще ме пребият и в суматохата не затворих ”, описа още жертвата на телефонна машинация.

След като оставила парите до кофа за отпадък, дамата била инструктирана още веднъж да се прибере вкъщи.

Парите прибира Марийка. Пенсионерката твърди, че е вербувана от телефонните измамници по същата скица, по която лъжат жертвите си.

По данни на Министерство на вътрешните работи дамата е била съпричастна към „ ало ” измами за към 100 хиляди лева в последните месеци. По думите й обаче тя въобще не е подозирала, че е спомага на нарушители.

„ Не съм виждала мъжа, с който приказвах. Все по-често стартира да ме търси и да желае помощ. Аз попитах „ Каква помощ, нали сте от полицията? Караше ме да нося някакви пакети ”, добави дамата. Признава обаче, че мнимият служител на реда й оставял пари след всеки пренесен пакет.

Преди обаче това да стартира Марийка споделя, че още през предходната година същият мъж я е карал да тегли пари от персоналния си влог.

„ Каза ми „ Ще кажеш, че ще правиш ремонт и че ти трябват пари. И по този начин изтеглих 20 хиляди лв. ”, описа старата жена пред " Нова ".

Сега, когато е под домакински арест, Марийка през сълзи споделя, че съжалява.

„ Не съм добре. Добре, че щерка ми носи медикаменти и храна. Виновна съм пред нея ”, изясни пенсионерката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР