Две пенсионерки попаднаха в схема за ало измами – едната

...
Две пенсионерки попаднаха в схема за ало измами – едната
Коментари Харесай

75-годишната ало измамница го направила под натиск. Заплашвали я

Две пенсионерки попаднаха в скица за ало измами – едната като жертва, другата като муле. Измамницата сега е под домакински арест. Тя споделя по какъв начин е попаднала в схемата. Ексклузивно приказва и последната й жертва – 74-годишна пенсионерка от Варна, която оставила 5000 лева до резервоар за отпадък. За цялата скица споделя Нова телевизия.

„ Ало, обажда се Георги от полицията във Варна ". Така стартира всичко - с Георги, който е остаряла скица на  „ ало ” измамниците.

„ Казаха, че желаят да предпазят детето ми и трябват пари. Знаеха и двата ми телефонни номера ”, показа дамата.

Телефонната офанзива станала съвсем по едно и също време. Първо на мобилния, а секунди по-късно и на домашния телефон.

„ Казаха ми, че ще разбият жилището, ще ме пребият и в суматохата не затворих ”, описа още жертвата на телефонна машинация.

След като оставила парите до кофа за отпадък, дамата била инструктирана още веднъж да се прибере вкъщи.

Парите прибира 75-годишната Марийка Митева. Пенсионерката твърди, че е вербувана от телефонните измамници по същата скица, по която лъжат жертвите си.

„ Заплашиха ме, че ще ми счупят краката, както и на децата ми ”, изясни дамата.  Твърди, че и на нея тарторът на „ ало ” измамите й се показал за служител на реда.

По данни на Министерство на вътрешните работи дамата е била съпричастна към „ ало ” измами за към 100 хиляди лева в последните месеци. По думите й обаче тя въобще не е подозирала, че е спомага на нарушители.

„ Не съм виждала мъжа, с който приказвах. Все по-често стартира да ме търси и да желае помощ. Аз попитах „ Каква помощ, нали сте от полицията? Караше ме да нося някакви пакети ”, добави дамата. Признава обаче, че мнимият служител на реда й оставял пари след всеки пренесен пакет.  

Преди обаче това да стартира Марийка споделя, че още през предходната година същият мъж я е карал да тегли пари от персоналния си влог.

„ Каза ми „ Ще кажеш, че ще правиш ремонт и че ти трябват пари. И по този начин изтеглих 20 хиляди лв. ”, описа старата жена.  

Сега, когато е под домакински арест, Марийка през сълзи споделя, че съжалява.

„ Не съм добре. Добре, че щерка ми носи медикаменти и храна. Виновна съм пред нея ”, изясни пенсионерката.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР