Две партии - Правото и Републиканци за България, са подали

...
Две партии - Правото и Републиканци за България, са подали
Коментари Харесай

Две партии са подали заявления в ЦИК за заличаване на регистрацията им за предстоящите избори

Две партии - " Правото " и " Републиканци за България ", са подали досега заявки в Централната изборна комисия за изтриване на регистрацията им за присъединяване в идните избори на 9 юни.

Крайният период за това изтича в 17 часа през днешния ден.

Утре в 16 часа ще бъде жребият за установяване на номерата на политическите обединения и инициативните комитети в бюлетините.

Заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия Росица Матева съобщи, че партия " Правото " е била записана за присъединяване и в двата типа избори, а " Републиканци за България " - единствено за изборите за народни представители:

" Централната изборна комисия ще се произнесе по тези заявки, по този начин, че ще останат регистрирани 20 партии и 11 обединения, в случай че няма несъмнено, до 17.00 часа подадени други заявки за изтриване на регистрации. 20 партии ще бъдат за членове на Европейски парламент и Народно заседание, а 10 обединения - за членове на Европейски парламент и Народно заседание, и една коалиция единствено за Народно заседание ".

Предизборната акция започва в 00.00 часа на 10-ти май:

" Трудно ще се отделят една от друга акциите за Европейски парламент, както и за Народно заседание. Централната изборна комисия взе решение и дефинира, че за предизборна акция за партиите и обединенията, които не получават дотации, ще бъде избран един медиен пакет за тези, които са регистрирани и за двата типа избори ".

До момента наши сънародници зад граница са подали над 4000 заявки за гласоподаване за членове на Европарламента и над 19 000 за народни представители.

Срокът за подаване на тези заявки е 14 май.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР