Две партии от управляващата коалиция в Косово ще помогнат на

...
Две партии от управляващата коалиция в Косово ще помогнат на
Коментари Харесай

Две партии на власт в Косово подкрепят опозицията за извънредно заседание на парламента

Две партии от ръководещата коалиция в Косово ще оказват помощ на опозицията, с цел да се обезпечи кворум за изключително съвещание на Народното събрание, на което да бъде гласувана резолюция, забраняваща на президента Хашим Тачи да договаря със Сърбия по териториални въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Алианс за бъдещето на Косово на премиера Рамуш Харадинай и Инициативата за Косово на вицепремиера Фатмир Лимай потвърдиха присъединяване на депутатите им в съвещанието, заяви организация МИА. То е свикано за 4 септември, три дни преди продължаването в Брюксел на диалозите на Тачи с президента на Сърбия Александър Вучич.

Двамата от известно време загатват за замяна на територии и смяна на сегашната граница, като част от нормализацията на връзките сред Белград и Прищина.

Шефът на Народното събрание Кадри Весели, който е водач на основната партия в ръководещата коалиция - Демократическата партия на Косово, дефинира самодейността на опозицията като изцяло излишно деяние, наблягайки, че институциите няма да бъдат част от  „ тъмни сюжети “, „ подправени дела “ и „ сеанси, които подтикват към напрежение и суматоха “, написа през днешния ден „ Коха диторе “. Вестникът отбелязва, че думите на Весели не са стигнали до неговите партньори  във властта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР