Две партии - Движение България на гражданите (ДБГ) и Да,

...
Две партии - Движение България на гражданите (ДБГ) и Да,
Коментари Харесай

ДБГ и "Да, България" искат оставката на депутата Антон Тодоров

Две партии - " Движение България на жителите " (ДБГ) и " Да, България " желаеха оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, който насочи закани в ефирен ефир към водещия на Нова телевизия Виктор Николаев. Българска социалистическа партия осъди цензурата на ГЕРБ.

ДБГ показва своето остро отвращение и нетърпимост към ограничение на независимост на словото. Недопустимо е депутат да насочва обществена опасност към публицисти. Антон Тодоров би трябвало неотложно да подаде оставка като депутат, се споделя в мнението на партията, разпратено до медиите. Политическата групировка чака от ГЕРБ отговор " приказва ли Антон Тодоров от името на Бойко Борисов или Цветан Цветанов, когато заплашва публицисти, поради заложени въпроси или когато се пробва да прави внушения за финансиране на медии и поръчки, че ще стъпче съперници, какъвто бе казусът със Сашо Диков преди седмица? "

По-рано през днешния ден ГЕРБ се разграничи от депутата си с уточнението, че в изявлението за Нова телевизия той е изразявал персонална позиция.

Според ДБГ с " цензурагейт " се прави опит да заглуши и прикрие разширението на " модела Делян ", " Хасковогейт ", " суджукгейт " и всевъзможни последващи гейтове ".

" Да, България " приканва ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов да изиска оставката на депутата, който е и зам.-председател на " Комисията за битка с корупцията, спора на ползи и парламентарната нравственос ", поради неприемливото му държание. " Тази заран в народен ефир за следващ път бяхме очевидци на това доколко ръководещото статукво си разрешава да репресира публицистите в България и да постанова онлайн цензура по отношение на неуместни въпроси и тематики. Депутатът от ГЕРБ освен погази свободата на словото, само че и насочи персонални закани към водещия ", се споделя в позицията.

" Ако господин Борисов фактически има вяра в смисъла от свободата на медиите, дано направи стъпка оттатък протоколните заявления и потвърди ясно позицията си пред българското общество като изиска оставката на Антон Тодоров ", приканва политическата групировка.

Българска социалистическа партия осъди цензурата
" Категорично осъждаме следващия случай на цензура и закани към български публицисти от ГЕРБ. Преди дни такава беше отправена към Сашо Диков. Вчера - към Елена Йончева. Днес - към Виктор Николаев ", съобщи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея е недопустимо оправданието, че става дума за персонално мнение на един народен представител. " То не може да изтрие обстоятелството, че Антон Тодоров показва тези позиции освен в малките екрани, само че и от парламентарната естрада под благосклонния взор на управлението на партия ГЕРБ, на ръководителя на Народното събрание и поощряван с мълчанието на министър-председателя Борисов ", сподели Нинова, представена от пресцентъра си. Тя акцентира, че това не е казус, а метод на мислене на ръководещите чийто принцип е " или ще мълчите, или ще минем през вас, ще ви уволним, ще ви смачкаме ".

Уважаеми публицисти, не мълчете. Показвайте обективната картина в страната. Ние сме на ваша страна и на страната на истината, обръща се Нинова към медиите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР