Две от звездите на английския национален тим, които бяха обиждани

...
Две от звездите на английския национален тим, които бяха обиждани
Коментари Харесай

Стърлинг иронизира Балъков, а Рашфорд похвали Ивелин Попов

Две от звездите на британския народен отбор, които бяха обиждани на расистка основа от българските почитатели при 0:6 в евроепйската подготовка в София – Рахийм Стърлинг и Маркъс Рашфорд не пропуснаха да разясняват грозните подиуми, които съпътстваха успеха за островитяните. Стърлинг назова окачестви като „ идиоти” почитателите, обиждали го поради цвета на кожата му, а сетне с подигравка подсети думите на селекционера Красимир Балъков преди мача. Рашфорд въпреки това не спести похвали към капитана на България Ивелин Попов поради смелостта на полувремето персонално да призове почитателите да прекратят дискриминационното държание.

Заради обиди на расистка основа срещата в един миг беше застрашена да не приключи, откакто хърватският арбитър Иван Бебек два пъти прекъсна играта през първото полувреме. При първата от паузите мина и наложителното предизвестие от диктора, което явно не донесе нужния резултат.

В изявлението си след края на срещата селекционерът на Англия Гарет Саутгейт съобщи, че е имал потребност да окуражи момчетата си да излязат и да довършат мача макар неприемливата конюнктура, защото някои от тях са имали подозрения.

При успеха Рашфорд и Стърлинг бяха част от основните настоящи лица, като първият откри резултата, а другият завърши мача с 2 попадения. „ Съжалявам България, откакто тя бе представлявана от такива идиоти на техния стадион. Така или иначе… 6:0 и се връщаме вкъщи, най-малко си свършихме работата. Безопасно пътешестване за нашите почитатели, вие, момчета, се справихте добре”, написа Стърлинг в „ Туитър”. Преди това обаче пристигна припомнянето на казаното от Балъков, който преди срещата съобщи, че Англия има по-голям проблем с расизма, в сравнение с България. „ Ммммм… Не съм сигурен за това, шефе”, беше отговорът на нападателя.

Mmmmh... Not sure about this one chief https://t.co/Jyjr6vFtA8
— Raheem Sterling (@sterling7) October 14, 2019
Рашфорд от своя страна добави: „ Не беше лесна обстановка, в която да играеш, и не такава, каквато би трябвало да се случва през 2019 година. Горд съм, че го надмогнахме, с цел да вземем трите точки, само че това би трябвало да бъде потъпкано”, написа той. „ Също по този начин ми споделиха какво е направил капитана на България в почивката. Да застанеш самичък и да направиш вярното нещо изисква кураж. Актове като този не трябва да остават незабелязани”, показа звездата на Манчестър Юнайтед.

Also been told what the Bulgaria captain did at half-time. To stand alone and do the right thing takes courage and acts like that shouldn’t go unnoticed. #NoToRacism
— Marcus Rashford (@MarcusRashford) October 14, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР