Две от знаковите имена в технологичния свят - IBM и

...
Две от знаковите имена в технологичния свят - IBM и
Коментари Харесай

IT гиганти с офиси в България обявиха големи съкращения

Две от знаковите имена в софтуерния свят - IBM и SAP, оповестиха съществени съкращения на чиновници, оповестява " Ройтерс ". Компаниите ще се разделят и с някои свои активи, с цел да бъдат по-добре готови за предстоящото закъснение на търсенето на IT услуги, подбудено от несигурната икономическа обстановка в световен проект.

IBM и SAP са измежду одобрените софтуерни работодатели в България с огромни офиси у нас. Към момента не е ясно дали те ще бъдат наранени.
 Amazon стартира най-големите съкращения на личен състав в историята на компанията
Amazon стартира най-големите съкращения на личен състав в историята на компанията

Американският онлайн търговец на дребно има намерение да уволнени 10 000 души

IBM ще съкратят 3900 души, като компанията изяснява хода най-вече с отделянето на остарелия си бизнес с техническо обслужване в обособената компания Kyndryl и продажбата на бизнеса си с разбор на здравни данни.

В същото време, обаче, компанията не реализира и предстоящите от вложителите парични потоци. През 2022 година те са били 9,3 милиарда $ при цел от 10 милиарда поради по-голяма от предстоящата потребност от оборотен капитал. Растежът на приходите също се чака да е доста по-слаб спрямо 2021 година

И IBM, и множеството им съперници към този момент предизвестиха, че чакат понижаване на търсенето на IT услуги изключително в Западна Европа. Единствените положителни резултати идват от облачния бизнес.
 IBM усилва вложенията си в Централна и Източна Европа
IBM усилва вложенията си в Централна и Източна Европа

Компанията уголемява Client Engineering екипа си в Прага, Варшава и Москва

" Изглежда, че пазарът е отчаян от оповестените съкращения, които са еквивалент на едвам 1,5% от заетите. Инвеститорите се надяваха на по-дълбоки ограничения за понижаване на разноските ", разяснява анализаторът Джес Коен пред " Ройтерс ".

SAP също ще редуцират - 3000 души или 2,5% от личния състав си. Освен това ERP колосът изследва продажба на оставащите си дялове в Qualtrics, с цел да се концентрира върху стратегическите си цели на напредък.
 Защо извоювано от Гугъл дело за $9 милиарда е добра вест за европейската SAP?
Защо извоювано от Гугъл дело за $9 милиарда е добра вест за ИТ компания №1 в Европа?

Американският колос завоюва 10-годишен правосъден дебат

Резултатите на компанията в действителност са положителни, като облагата пораства със 17% през последното тримесечие до 1,81 милиарда евро. 30% са се повишили приходите в облачната сфера поради търсенето на HANA решения, ориентирани към по-големи предприятия.

Опасенията обаче остават, че бизнесът може в хода на годината да понижи вложенията си в тази област.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР