Две от водещите статистически агенции, предлагащи информация за цените на

...
Две от водещите статистически агенции, предлагащи информация за цените на
Коментари Харесай

Пускат нов бенчмарк за американския суров петрол

Две от водещите статистически организации, предлагащи информация за цените на петрола, ще обединят сили в основаването на нов бенчмарк в търговията на американски недопечен нефт, който да се конкурира с примера West Texas Intermediate(WTI), съобщи Си Ен Би Си.

Новият бенчмарк ще е маркиран като Platts American GulfCoast Select (AGS), като зад него стоят американските организации S&P Global Platts и Argus Media, които желаят да се откъснат от обичайния пример WTI, откакто преди два месеца фючърсите му завършиха търговията на негативна територия за пръв в историята.

От S&P Global Platts обясниха, че AGS ще отразява цената на лекия недопечен нефт, доставян от Пермския басейн в Западен Тексас и част от Ню Мексико по главните тръбопроводи към Мексиканския залив.

Целта на новия бенчмарк е да сложи на фокус възходящото значение на американското крайбрежие на Мексиканския залив като водещ център за експорт на нефт.

Агенциите ще употребяват разнообразни методологии за определянето на цената на AGS.

Вера Блей, световен шеф „ нефт “ в S&P Global Platts съобщи, че AGS ще донесе на американския пазар „ локален вид на Брента “.

„ Този нов бенчмарк ще отрази цената на американския недопечен нефт, който се транспортира по-вода, има по-добра интернационална съгласуваност и е свободен от икономическите ограничавания на локалната инфраструктура “, разяснява тя.

Към 15:50 часа българско време барел WTI бе поевтинял с 1,27% до  38,29 $ за барел, до момента в който при сорта Брент, който е референтен за Европа, понижението беше 0,63% до 40,79 $ за барел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР