Две от водещите икономики в рамките на коалицията БРИКС, а

...
Две от водещите икономики в рамките на коалицията БРИКС, а
Коментари Харесай

БРИКС: Русия и Китай подписаха сделка за $25 милиарда

Две от водещите стопански системи в границите на обединението БРИКС, а точно Русия и Китай, доста ускориха комерсиалните си връзки, като подписаха доста съглашение за $25 милиарда, деноминирани в съответните им локални валути.

В скорошен отчет се акцентира непрекъснатият напредък в комерсиалните им действия, изключително в секторите на храните и енергетиката. По-специално, най-новото развиване обгръща забележителна договорка за доставка на зърно на стойност 2.5 трилиона рубли.

И двете страни недвусмислено са приели процеса на дедоларизация, който е отговор на наложените от Запада наказания против Русия. Това накара блока да предприеме съгласувана агресия в шест страни, с цел да ускори тези старания. В резултат на това не се следи понижаване на твърдото поощряване на потреблението на локалните им валути.

Колективното съглашение ще продължи да предизвиква приемането на юана и рублата в границите на блока. Освен това в двустранните им връзки се регистрират далечните последствия от преобладаващата роля на $ в интернационалните търговски разплащания.

През тази година икономическата коалиция БРИКС означи незабравим растеж на своето значение. Стремежът ѝ към многополюсен международен ред се резервира, защото тя интензивно търси средства за понижаване на световната взаимозависимост от $. Неотдавнашното монументално съглашение, подписано от Русия и Китай, акцентира тази действителност.

Това развиване бележи основен стадий в комерсиалните връзки сред двете страни и дава отлична опция за съответните им стопански системи. Забележително е, че съглашението за експорт улеснява потреблението на рублата в забележителна интернационална договорка.

Случващото се е на път да изиграе решаваща роля за по-нататъшното усилване на смисъла на валутата, което отразява възходящото разпространяване на юана в границите на блока.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР