Две от водещите европейски енергийни компании потвърдиха, че водят преговори

...
Две от водещите европейски енергийни компании потвърдиха, че водят преговори
Коментари Харесай

2 европейски енергийни компании потвърждават разговори с Газпром за заплащане на руския газ: CNN

Две от водещите европейски енергийни компании потвърдиха, че водят договаряния с " Газпром " за това по какъв начин да заплащат за съветския газ, като в същото време съблюдават глобите на Европейски Съюз и новите правила на Русия, съгласно които целият газ би трябвало да се заплаща в рубли, съобщи CNN .

Немската компания Uniper съобщи: " Смятаме, че е допустимо да се извърши конвертиране на заплащанията в сходство със закона за глобите и съветското разпореждане. Uniper ще продължи да заплаща в евро. Uniper води диалози с договорния си сътрудник по отношение на съответните условия за заплащане и също по този начин е в тясна съгласуваност с немското държавно управление. "

Австрийската компания OMV съобщи: " Анализирахме настояването на Газпром по отношение на методите на заплащане в светлината на глобите на Европейски Съюз и в този момент работим по решение, съобразено със глобите. "

 

Това се случва, откакто Русия заяви, че е прекъснала доставките на природен газ за Полша и България, с което внезапно усили отговора си на западните наказания, наложени на Москва поради войната в Украйна, отбелязва CNN.

В изказване от сряда съветският държавен енергиен колос " Газпром " заяви, че е спрял изцяло доставките за полската газова компания PGNiG и българската " Булгаргаз ", откакто те са отказали да изпълнят настояването на Москва да заплащат в рубли, а не в евро или долари.

 

 

Uniper, която е една от водещите газови компании в Европа, добави: " За нашата компания и за Германия като цяло не е допустимо да се оправим без съветски газ в кратковременен план; това би имало трагични последствия за нашата стопанска система. "

 

 

Съгласно новата съветска скица за разплащане вносителите на сила би трябвало да открият две банкови сметки в Газпромбанк - сметка в задгранична валута и сметка в рубли. От купувачите се изисква да подават задгранична валута (долари или евро) в съветската банка Газпромбанк, която по-късно я трансформира в рубли за следващо заплащане в Москва.

 

 

В документ на Европейската комисия, оповестен предходната седмица , се показва, че " наподобява допустимо " да се съблюдават новите съветски правила, без да се влиза в несъгласие със законодателството на Европейски Съюз.

 

В сряда унгарският външен министър удостовери пред CNN, че страната му ще употребява схемата за заплащане, въведена от Москва, с цел да заплаща за своя петрол и газ.

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР