Две от величията в бяганията на дълги разстояния - Мо

...
Две от величията в бяганията на дълги разстояния - Мо
Коментари Харесай

Две от величията в бяганията на дълги разстояния влезоха в спор заради обир в Етиопия

Две от величията в бяганията на дълги дистанции - Мо Фара и Хайле Гебрселасие, влязоха в спор към изказвания за грабеж. Британецът се оплака, че е бил обран в хотела на Гебрселасие в столицата на Етиопия Адис Абеба, както и че не е получил никакво подпомагане от двукратния олимпийски първенец на 10 000 м.

Фара твърди, че са му откраднати скъп часовник, подарен от брачната половинка му, два телефона и към 3200 $ в четири валути. Това е станало на рождения му ден на 23 март, когато бил на подготовка. Британецът прекарал три месеца в етиопската столица, където бил на подготовка.

Той е неудовлетворен, че не е получил подпомагане от Гебрселасие. " Не отговори, макар че хотелът е негов ", съобщи носителят на четири златни олимпийски медала в Лондон, където в неделя му следва да взе участие в маратона.

Фара бил толкоз сърдит, че изпратил на Гебрселасие известие, което гласяло: " Искам да ти оповестя, че съм отчаян, че не направи никакви старания да намериш откраднатите ми пари и най-много часовника ми. Опитах да се свържа с теб по телефона няколко пъти. Знай, че не съм виновен за това, което ще кажа по време на конференцията в Лондон, нито за това какво влияние ще има това върху теб и бизнеса ти ".

По-късно Гебрселасие отговори, че обирът е " необоснован ". По думите му петима чиновници на хотела са били разпитвани, само че против никой от тях не са повдигнати обвинявания, защото нямало никакви доказателства.

Етиопската звезда добави, че на Фара е било препоръчано да употребява сейф за предпазване на полезностите, само че той отказал. Британецът получил 50% понижение за стаята си, само че все пак не платил дължимите към 3000 $, показва притежателят на хотела.

Гебрселасие упрекна Фара, че го е изнудвал и съобщи, че обмисля да потърси правата си в съда. Освен това етиопецът сподели, че британецът и хора от екипа му са имали непочтено държание в хотела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР