Две от трите най-големи болници в столицата на Литва Вилнюс

...
Две от трите най-големи болници в столицата на Литва Вилнюс
Коментари Харесай

Болниците в Литва спират да приемат неспешни пациенти заради бум на заразените с COVID-19

Две от трите най-големи лечебни заведения в столицата на Литва Вилнюс стопираха приема на неспешни пациенти поради напор от случаи на заболели от COVID-19, сподели изпълнителната директорка на болница, представена от Ройтерс.

Няколко районни лечебни заведения покрай Вилнюс също са цялостни, сподели Йолита Якутиене, изпълнителна директорка на най-голямата болница в града, по време на конференция, излъчена по малкия екран.

Тя добави, че множеството от пациентите, заболели от COVID-19, не са имунизирани и са на възраст над 30 години.

"Ситуацията е сериозна. Броят на заболели от COVID-19 пораства всеки ден ", сподели началничката на общинския здравен отдел Виктория Турауските.

Според данни за здравето в Европейски Съюз до момента към 71 % от пълнолетните литовци са изцяло имунизирани, което е покрай междинното за Европейски Съюз равнище от 74 %.

Страната заяви за най-високия брой на инфектирани в Европейски Съюз през последните две седмици до неделя с 864 нови случая на 100 000.

Тя е на трето място по смъртност за този интервал след България и Румъния със 120 умряли на 100 000.

В прилежаща Латвия държавното управление анулира множеството планови интервенции в лечебните заведения от понеделник поради нараснала потребност от кревати и чиновници на фона на повишението на случаите на заболели от COVID-19.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР