Две от партиите в коалицията Демократична България - ДСБ и

...
Две от партиите в коалицията Демократична България - ДСБ и
Коментари Харесай

ДСБ и Зелените подкрепят коалиционното споразумение, Да, България все още мисли

Две от партиите в обединението " Демократична България " - ДСБ и Зелено придвижване ще поддържат текста на съдружното съглашение , заяви БНР.

" Зелените " сега преглеждат предложенията за министър и вицепремиер в проектокабинета. Номинациите са две - съпредседателите на партията Борислав Сандов и Владислав Панев.
 Коалиционното съглашение: 5 вицепремиера, всяка партия със консултант в министерство
Коалиционното съглашение: 5 вицепремиера, всяка партия със консултант в министерство

Асен Василев даде обещание съглашението да бъде обществено

" Да, България " още не взела решение за съдружното съглашение. Националният съвет разисква въпроса на съвещание довечера.

Припомняме, че съдружното съглашение планува петима вицепремиери, като всяка партия със консултант в министерство. Това сподели по-рано в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. Той посочи, че " одеве " са били решени от адвокати последните корекции на няколко фрази.

" Обсъдихме няколко последни корекции, едно-две фрази, текстът, окончателният, през днешния ден би трябвало да е завършен. " Не е въображаемо по какъв начин ще се подпише съглашението - дали ще се подписва по настрана, желаеме да го затворим, да има текстове, които да минат през органите на партиите, разясни той. Василев не пожела да каже ще има ли нови организации в страната и дали това е отразено в съглашението.

Споразумението евентуално ще е готово преди края на седмицата, а концепцията е държавното управление да се конструира допустимо най-бързо, заяви Асен Василев. От думите му стана ясно още, че партиите са се разбрали всяка от тях да има консултант в министерствата, с цел да няма монопол.

В съдружното съглашение е заложен 4-годишен мандат за ръководство. Споразумението ще бъде оповестено обществено.

Политическа партия считат да занесат съглашението на президента дружно със листата на държавно управление, само че към момента не се знае по кое време ще се случи това, защото Румен Радев идната седмица е на командировка в Брюксел.

" Демократична България “ чака три министерски поста

Надеждата им е в петък да стане ясно

Тази седмица в поредни два дни се организираха консултациите при президента Румен Радев с парламентарно показаните партии в 47-то Народно заседание. До края на седмицата се чака да бъде връчен мандата на първата политическа мощ и победител на последните избори - " Продължаваме промяната " с водачи Кирил Петков и Асен Василев, които водят договаряния за сформиране на съдружно държавно управление още от деня след изборите, 14 ноември. Разговори в обществен формат, с лъчение онлайн, бяха извършени в 18 работни групи по съществени браншове и политики, като в срещите участваха четвъртата, петата и шестата политически сили в Народното събрание - Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Не бяха поканени за диалози от ГЕРБ/СДС, които са втора по величина парламентарна мощ, и третите Движение за права и свободи, както и най-малката и най-нова парламентарно показана партия " Възраждане ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР