Две от най-големите вестникарски компании в САЩ обявиха сливане. Гейт

...
Две от най-големите вестникарски компании в САЩ обявиха сливане. Гейт
Коментари Харесай

Две компании в САЩ се сливат в най-големия издател на вестници

Две от най-големите вестникарски компании в Съединени американски щати оповестиха обединение. " Гейт хаус мидия ", зад която стои капиталовото сдружение " Ню мидия инвестмънт груп " (New Media Investment Group) купува " Ганет " (Gannett), притежател на в. " Ю Ес Ей тудей ", за към 1.4 милиарда $, заяви Българска телеграфна агенция.

Обединеното сдружение ще има над 260 всекидневника и над 300 седмичника в Съединени американски щати. Това ще е най-голямата вестникарска компания в страната с общ тираж от 8.7 милиона вестника, изяснява " Асошиейтед прес ", а " Ройтерс " напомня, че и сега по данни на Statista издателствата New Media и Gannett са най-големите по тираж на вестниците си. Централата във Вашингтон ще управлява към една шеста от всички вестници в страната, показва Си Ен Ен.

Дружеството ще бъде основано в централата на " Ганет " във Вирджиния и ще се споделя " Ганет ". След осъществяването на трансакцията до края на годината акционерите от " Ганет " ще имат към 49.5 % от обединеното сдружение, а тези от " Ню мидия " ще имат към 50.5 на 100, означи ДПА.

Сделката ще докара до понижаване на разноските с до 300 милиона $ годишно. Всеки акционер на " Ганет " ще получи награда от 12.2% по отношение на цената на акциите в края на петъчната търговия.

За районните вестници е мъчно да изградят дигитален бизнес модел и да компенсират спада в тиража и в приходите от реклами. Докато вестници с читатели в цялата страна като " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " съумяха да натрупат онлайн клиенти, за локалните вестници настанаха сложни времена, означи АП.

Съобщението за появяването на най-големия вестникарски издател в Съединени американски щати

Стотици от тях бяха закрити, а редакциите прибягнаха към съкращения. Според изследване на Университета в Северна Каролина са изчезнали близо 1800 районни вестници в Съединени американски щати от 2004 година насам. Заетостта в редакциите е намаляла с една четвърт от 2008 до 2018 година, приходите от реклами са се свили с към 57%, а тиражът - с към 49%, съгласно изследователския център " Пю ".

При намаляващи доходи от " Ганет " вложиха милиони долари през последните години, с цел да усилят наличието си в интернет, само че продажбите не последваха тази наклонност. Компанията, кято има заглавия от Detroit Free Press до the El Paso Times, разгласи в понеделник, че не е съумяла да реализира задачите си за доходи през второто тримесечие.

Сега Майкъл Рийд, основен изпълнителен шеф на " Ню мидия ", споделя, че към 25% от приходите на комбинираната компания ще идват от цифровите платформи. Зад " Ню Мидия " стои Fortress Investment Group, притежавана от японската SoftBank Group Corp. Издателството построи най-голямата верига от местни заглавия, в това число 156 всекидневника от Austin American-Statesman в Тексас до Register-Guard в Юджийн, щата Орегон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР