Две от най-големите технологични компании – Apple и Meta –

...
Две от най-големите технологични компании – Apple и Meta –
Коментари Харесай

Технологичните гиганти Meta и Apple вече не са сред най-добрите места за работа

Две от най-големите софтуерни компании – Apple и Meta – изпаднаха от листата на Glassdoor за 100-те най положителни места за работа през 2023 година

Над 40% от фирмите в листата тази година са от сферата на технологиите, макар всеобщите съкращения в сектора. Glassdoor – платформа за анонимни мнения за работодатели, разгласява годишна ранглиста, която показва отличилите се американски компании с над 1000 чиновници на база на противоположната връзка, дадена от служащи през последната година. През 2022 година Meta и Apple бяха в средата на топ 100. Най-добрата компания за работа в този момент е ново попълнение в класацията – софтуерната Gainsight, написа Bloomberg.

" Технологичната промишленост продължава да е най-добре показаната в листата. Но в това време технологиите бяха влакче на ужасите през 2022 година ", отбелязва основният икономист на Glassdoor Даниел Джао и добавя, че някои компании са отпаднали от листата, а други направиха своя дебют. Според него това е хубаво увещание, че сложните времена постоянно водят до промени – компании, които разчитат на остарели способи, може да отпаднат, а новите постоянно порастват по време на рецесия. 

Това е първият път, в който Apple не влиза в класацията, откогато Glassdoor я разгласява от 2009 година Meta се класира от 2011 година и 3 пъти е била преди всичко, последно през 2018 година Гугъл и Bain & Company са единствените две компании, попадали в листата годишно в продължение на 15 години.

През 2022 година и Meta, и Alphabet имаха редица компликации. Собственикът на Фейсбук редуцира над 11 000 работни места, до момента в който се концентрира в метавселената. Glassdoor взема под внимание бизнес вероятностите на фирмите и измененията в тактиката, които карат чиновниците да се усещат " несигурни по какъв начин тъкмо ще се развиват нещата ", разяснява Джао. Едновременно с това съкращенията могат да повлияят на морала и да нанесат дълготрайни вреди на марката на работодателя. 

За Apple виновност може да носят опитите ѝ да върне хората в офиса, споделят отзивите на служащите. " Служителите в действителност ценят опцията да работят от отдалеченост или най-малко хибридно. Усилията за връщане в офиса не бяха посрещнати с отворени прегръдки ", счита Джао.
В отзивите за Gainsight, която създава платформи за потребителски услуги, артикули и ангажираност, чиновниците акцентират транспарантното водачество, многообразието и приобщаването, опциите за кариера и гъвкавостта – от работа от отдалеченост до безграничен заплатен отпуск. Компанията е учредена през 2009 година, дава програмен продукт на стотици компании и твърди, че е ориентирана първо към хората, като поддържа работата от разстояние. " Във времена на рецесия това постоянно е опция за тези изгряващи компании ", показва Джао.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР