Две от най-големите спортни звезди на Испания, които са родом

...
Две от най-големите спортни звезди на Испания, които са родом
Коментари Харесай

Братя Гасол осъдиха насилието в Каталуня

Две от най-големите спортни звезди на Испания, които са родом от Барселона, осъдиха остро насилието, съпътстващи вчерашния референдум за самостоятелност на Каталуня. Братята Пау и Марк Гасол използваха профилите си в обществената мрежа Twitter, с цел да изразят възмущението се от протичащото се в родната им страна и на всички места към родния им град.

“Трябваше ли да се стига дотук? Нужно ли беше насилието?”, попита Пау Гасол, а коментарът му бе съпроводен от редица хаштагове на същата тема и призоваващи за разговор.

A esto hemos tenido que llegar? Era la violencia necesaria? #NoALaViolència #SiAlDiàleg #StopViolence #Dialogue #NoAlaViolencia #SiAlDiálogo
— Pau Gasol (@paugasol) October 1, 2017
“Разум и човещина на първо място друго. Не може проявата на мир да бъде третирана с насилие”, бяха думите на по-малкият брат Марк.

Sentit comú i humanitat x sobre d tot.No es pot ser tractat amb violència per voler manisfestar una voluntat pacificament
— Marc Gasol (@MarcGasol) October 1, 2017
И двамата са родени в каталунската столица и стартират кариерата си в баскетболния отбор на Барселона, а Марк играе две години и за различен тим от самостоятелната област, която желае самостоятелност от Испания - Жирона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР