Две от най-големите борси за криптовалути планират да превърнат малка

...
Две от най-големите борси за криптовалути планират да превърнат малка
Коментари Харесай

Как една от най-малките европейски държави планира да стане хъб за криптовалути?

Две от най-големите тържища за криптовалути възнамеряват да трансфорат дребна европейска страна в централен хъб за своите интервенции, а анализаторите считат, че други също ще ги последват. Властите в Малта наподобяват изключително щастливи от това, като желаят да се трансфорат в една от най-приятелски настроените страни към бранша, написа Bloomberg.

Какви са претекстовете на Малта?

Във време, в което останалите страни по света се пробват да лимитират търговията на цифрови пари, Малта написа правила, които би трябвало да дадат на притежателите и вложителите на такива тържища повече сигурност за бъдещето.

Властите в страната желаят да вкарат регилации, които да покриват активността на брокерите, тържищата, продавачите и купувачите на криптовалути. " Предложената рамка ще обезпечи правна сигурност в пространството, което понастоящем не е контролирано ", показват от държавното управление.

Какво ще завоюва от това страната?

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат има вяра, че цифровите валити са " неизбежното бъдеще на парите ", като те ще бъдат основата за построяването на нова стопанска система. В кратковременен проект в страната се чака развиването на тази търговия да отвори нови работни места и да раздвижи икономическата интензивност. Засега е ясно, че най-голямата борса, която се мести от Хонконг в Малта, ще наеме 200 души в островната страна.

Какво значи това за вложителите в криптовалути?

Прозрачността и правната сигурност са позитивен знак за промишлеността, която е чест обект на измами и регулаторни репресии. Проблемът е в това, че към Малта се развихриха корупционни кавги. Това беше причина и за изразени подозрения от страна на Брюксел във връзка с върховенството на закона в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР