Две от моите скромни картини ще бъдат на търг сред

...
Две от моите скромни картини ще бъдат на търг сред
Коментари Харесай

И Неве стана художник! Бившата на Краси Ванков преоткри страстта си към платното в пандемията

" Две от моите скромни картини ще бъдат на търг измежду платната на Васил Стоилов, Дечко Узунов, Димитър Казаков-Нерон и доста други. За мен е чест и привилегия! ”, с тази вест актрисата Невена Бозукова – Неве изненада другари и фенове в обществените мрежи, дни откакто чества 48-мия си рожден ден. Звездата от шоуто „ Аламинут ” по Би Ти Ви и сериала „ Етажна благосъстоятелност ” по Нова тв преоткри пристрастеността си към платното в пандемията.

„ Започвам да се пипвам, че нямам предпочитание да вървя, където и да е, а просто ставам и рисувам ”, показа Невена неотдавна. В обстановка, в която се наложи да излезе в насилствена почивка като актриса, както всички свои сътрудници, Невена Бозукова продължи да твори с четка и бои. С сътрудника й Васил Василев-Зуека пък, който също се отдаде на рисуването по време на пандемията, взаимно се поддържат и популяризират.

Невена Бозукова, която е от Варна, е приключила Художествена гимназия, само че актьорството за нея постоянно е било преди всичко. Затова до преди пандемията,в продължение на 20 години тя рисува около мотив, да вземем за пример рожден ден на другар или като изненада за посетители, както направи в предаването „ Черешката на тортата ”. В епизода, който бе излъчен в ефира на Нова тв през януари, актрисата зарадва дамите Мила Михова, Ирина Тенчева и Милица Гладнишка с „ по една дребна интерпретация ”. „ Тези шаржове, които ни беше направила, бяха толкоз чувствени, женски, леко еротични и толкоз вихрени, цялостни с креативна сила, доста амазонски ”, изрази Милица Гладнишка всеобщия екстаз.

Когато връхлита пандемията, Невена се стараела да не си разрешава да е тъжна , само че е имало моменти на отчаяние, на боязън, на горест. Като актьор на свободна процедура, както и доста сътрудници, тя нямала „ минималната сигурност на щатния артист ”. В такива моменти разчиташ на спестявания, в случай че си могъл да спестиш. Другото е, че на всеки актьор стартира да му липсва работата, въпреки и да има потребност от време на време да остане уединено със себе си.  Невена почнала да рисува по-често през тази година. Всички мисли и усеща излизали посредством четките. Понякога се будела измежду нощ с концепция. Става и небрежно я нахвърля, с цел да може на сутринта да се захване с нея. При един подобен креативния подтик изрисувала едната стена в дома си с големи пеперуди.

Сега редува новите картини с книги и представления. „ Тази динамичност доста ми харесва, тъй като ми носи нещо на мен самата. Отделно, че и други хора откриват парченце от себе си в картините ми. Това още повече ме радва ”, споделя тя. Невена Бозукова играе, твори и се усеща щастлива. Заобиколена е от другари, сътрудници, а всяка свободна минута прекарва с щерка си Магдалина, която към този момент е на 28 години, и работи като фотограф. Синът й Никола, който е от любовта й с продуцента Краси Ванков, е на 15. В артистичните среди се приказва, че и той е целенасочен като родителите си. Приет е в влиятелно учебно заведение в чужбина, което доста желал. „ Чудно семейство имам, с две прелестни деца ”, сподели Невена.

Със фамилията в смисъла на „ градивна клетка на обществото ” е имала прелестни години. По-точно 18 години. Толкова бяха дружно с Краси Ванков. Двамата оповестиха раздялата си през април 2017г. Тогава в предаването „ Търси се ”, в което Невена бе посетител, а продуцентът даде изявление, разлъката им бе показана, без драми, просто като продължение напред. „ Прекарали сме доста време дружно, от време на време в действителност се случват едни неща, които колкото и да си казваш, че ще ги преминеш, че можеш да направиш следващия компромис, да се балансираш, да го направиш още веднъж и още веднъж... Някак си даваш сметка в един миг, че няма смисъл да лъжеш индивида против теб, няма смисъл да лъжеш себе си.... Той има своите стремежи, които по някакъв метод или аз съм го серпантина във времето, или той по този начин го е чувствал. Аз имам също някакви други такива ”, сподели Невена тогава.

Няма драма, само че въпреки всичко всяка разлъка е прочувствена. Двамата стигнали до решението за смяна след дълъг диалог. От скорошно изявление, години след тези взаимни откровения, стана ясно, че актрисата продължава да споделя същата философия. Ако двама души вършат компромис и стоят сред четири стени, поради нещо, в това няма смисъл. Нито от безумни битки. Когато през 2017 година показа за раздялата си с Краси Ванков, Невена прикани двойките да приказват. Тези „ затаени неща ”, които другояче всеки прибира в себе си, някак си ги чуваш на финала. „ И казвайки ги и чувайки индивида насреща, в случай че това е било говорено, казвано, може би, знае ли човек, можеше и да не се стигне дотук. Затова приканвам ви: говорете, колкото и да ви е мъчно, тегаво, тъй като има смисъл ”, показа Неве.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР