Две от големите предприятия в област Стара Загора готвят големи

...
Две от големите предприятия в област Стара Загора готвят големи
Коментари Харесай

Две големи предприятия в Стара Загора започват масови уволнения

Две от огромните предприятия в област Стара Загора готвят огромни съкращения на личния състав, съобщи директорът на „ Бюро по труда “ – Стара Загора Любен Георгиев.

По думите му в Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ ще бъдат освободени 160 души, а в М+С „ Хидравлик “ -128.

Георгиев отбелязва, че след вчерашната среща в Министерството на труда и обществената политика е станало ясно, че работещите в ТЕЦ-а ще бъдат обезщетени от работодателя с сред 6 и 12 месечни заплати, а синдикатите стартират картографиране на уменията им за преквалификация. От „ Бюрото по труда “ имат подготвеност да провеждат и трудова борса.

„ Министър Шалапатова пое ангажимент да се употребяват всички механизми от Плана за възобновяване и резистентност. Основните са за преквалификация. Ние сме в цялостна подготвеност да организираме и трудова борса “, удостовери шефът на „ Бюро по труда “ – Стара Загора.

В Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ служащите ще бъдат освободени на 8 май, а в М+С „ Хидравлик “ на 16 април.

Собствениците на топлоцентралата имат желание тя да оперира още най-малко няколко години. Основният проблем е, че цената на газа сега е доста евтина и по тази причина цената на създадената от въглища електрическа енергия не е атрактивна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР