Две от децата, пострадали при катастрофата със сръбски автобус на

...
Две от децата, пострадали при катастрофата със сръбски автобус на
Коментари Харесай

Транспортират две от пострадалите деца в Пирогов

Две от децата, потърпевши при злополуката със сръбски рейс на автомагистрала „ Тракия”, ще бъдат превозени тази заран в Детска неврохирургия на „ Пирогов”. В момента те са настанени в болничното заведение в Стара Загора. Това заяви пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

„ В момента в болница са настанени 14 души - двама възрастни и 12 деца. Децата са постоянни, като се изключи две от тях. Едното, което беше в по-тежко положение и за което имахме огромни терзания, е нормализирано хемодинамично, контактно, съответно и е в схващане. Ще се наложат оперативни интервенции. Другото детенце, което е в травматичен потрес и с контузия на горен крак, от сутринта е в малко по-тежко положение. То е с фебрилитет. И двете деца ще бъдат превозени в „ Пирогов” със специфичен екип. Имаме спогодба с неврохирурзите там. По думите му възрастният мъж с ампутиран крак също е в устойчиво състояние”, добави министърът на опазването на здравето.

Създава се организация коли за спешна помощ да откарат до границата децата и и възрастните, които са в положително положение, откъдето ще бъдат поети от сръбските управляващи. Психолог към този момент беседва с тези, които са настанени в хотел в Стара Загора. Клиничен психолог на болничното заведение обръща внимание на настанените в лечебното заведение.

Сръбският здравен министър Златибор Лончар благодари на българските управляващи и медиците ни за бързата реакция.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР